Hoe schaf je goedkope tape met bedrukking aan?

30 april 2020

Wil je bedrukte tape voor je bedrijf bestellen maar wil je er niet teveel aan uitgeven? Wij leggen je uit hoe je goedkope bedrukte tape in huis kan halen. Je moet onder andere letten op de moeilijkheid van de bedrukking, het aantal kleuren en het materiaal dat er gebruikt wordt. Uiteraard ben je nog voordeliger uit naarmate je meer tape tegelijk bestelt.

Hoe komt de prijs van bedrukte tape tot stand?

De prijs van bedrukte tape is gebaseerd op een aantal factoren. Allereerst is er de moeilijkheidsgraad van de bedrukking. Hoe scherper en hoe meer kleuren gebruikt worden, des te moeilijker het is om de machine goed in te stellen. Het materiaal is ook van belang. Er zijn verschillende soorten tape die geschikt zijn voor bedrukking. Varianten die langer meegaan, kosten vaak net even wat meer. Als je echt goedkoop bedrukte tape in huis wil halen is het belangrijk om te kijken naar volumevoordeel. Hierbij geldt namelijk altijd; hoe meer je bestelt, des te lager de prijs.


De goedkoopste varianten

Er zijn verschillende materialen die worden gebruikt om tape te bedrukken. De meest bekende is bedrukte PVC tape. Maar als je extra goedkoop uit wil zijn, is het ook verstandig om een kijkje te nemen naar PP acryl tape en PP hotmelt tape.

PP acryl 

De goedkoopste variant van bedrukte tape is PP Acryl tape. Deze tape wordt voornamelijk gebruikt voor lichte verpakkingswerkzaamheden.

PP hotmelt

In sommige gevallen is het gebruik van PP hotmelt nog een stukje goedkoper. Deze tape is bijna hetzelfde als acryl tape. Het enige verschil is dat PP hotmelt tape wat meer geluid maakt bij het afrollen.

Bulk- of groepskorting

Omdat je nu weet dat je extra voordelig uit bent naarmate je meer besteld, kan het ook interessant zijn om samen met andere bedrijven te bestellen. Dat merken we nu bijvoorbeeld ook met de speciale ”social distancing-tape” die door meerdere klanten tegelijk wordt besteld. Hierbij maak je dus kans op groepskorting en profiteer je samen van volumevoordeel!

Houd rekening met de houdbaarheid

Het is altijd voordeliger om bedrukte tape in grote hoeveelheden te bestellen. De bedrukkingsmachine hoeft maar één keer ingesteld te worden wat scheelt in de totaalprijs. Houd echter wel rekening met de houdbaarheid van tape. Dit kan ongeveer een jaar bewaard worden in een donkere ruimte op kamertemperatuur. Bestel daarom vooruit, maar ook weer niet te ver vooruit. Doe er je voordeel mee en neem contact op als je goedkope bedrukte tape wil bestellen!Terug
Hoe schaf je goedkope tape met bedrukking aan?