Meer informatie over PP-tape

03 december 2019

Bij Tapeprint bieden wij bedrukte tape aan in verschillende soorten, kleuren en maten. Maar ook het materiaalgebruik heeft u zelf in de hand. Kiest u voor PVC of PP tape? We zoomen vandaag wat dieper in op de laatste variant, als vervolg op ons vorige artikel.


tape

De materialen

Het materiaal dat wordt gebruikt om PP tape te maken heet polypropyleen, een folie dat ook bedrukt kan worden. Er zijn twee varianten te onderscheiden, Hotmelt en Acryltape. Hotmelt-tape kan je gemakkelijk afrollen en hecht snel aan de ondergrond. Het is mogelijk om deze tape te bedrukken maar met acryl tape is dit eenvoudiger. Acryl-tape gemaakt van PP hecht ook goed en maakt minder geluid bij het afrollen, wat deze tape uitermate geschikt maakt voor verpakkingen. Bovendien wordt acryl-tape gemaakt op basis van water, een milieuvriendelijkere oplossing dus.

De toepassingen

PP tape wordt vrijwel overal in de industrie gebruikt om producten te verpakken. Door de stevigheid van het materiaal vertrouwen zowel bedrijven als consumenten op de kwaliteit. Er is echter wel een nadeel. En dat is dat deze tape behoorlijk wat geluid maakt als je het afrolt. Voor een kantoorsituatie is het daarom minder geschikt, in een magazijn is dit meestal geen probleem. PP tapes wordt niet gebruikt om diapositief te bedrukken, daarvoor is PVC tape meet geschikt.


De voordelen van PP tape:

  • Geschikt voor verpakken
  • Kleeft goed 
  • Rolt eenvoudig af  
  • Verwerkbaar bij +5 °C of hoger 
  • Leverbaar vanaf 36 rollen

Het bedrukken

Voor het bedrukken is PVC-tape het meest geschikt maar PP-tape is ook geschikt om te bedrukken. Vaak als er wat meer stevigheid gewenst is, wordt er gekozen voor PP tape. Deze tape kan je vervolgens laten bedrukken met je eigen logo, in je eigen huisstijl of met een gepersonaliseerde tekst erop. De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem contact op en geef door hoe je wilt dat jouw bedrukte tape eruit komt te zien.

tapeprint pp tape

Ook handig

PP tape is bovendien uitermate geschikt om te gebruiken in een tapedispenser. Hiermee kan je de rol tape gemakkelijk op maat maken en het gewenste formaat tape afsnijden. Als je regelmatig tape gebruikt bijvoorbeeld om dozen in te pakken, is een tapedispenser een must have, Combineer dat met onze kwalitatieve PP-tape en je hebt geheid een goede verpakkingsoplossing.Terug
Meer informatie over PP-tape