3 tips voor het promoten van een bedrijf

21 september 2021

Promotie is tegenwoordig onmisbaar geworden: van advertenties op Google tot speciale aanbiedingen via de mail. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wil je graag een bedrijf beginnen? Of ben je sinds kort ondernemer geworden? Je wilt natuurlijk dat je bedrijf een succes wordt, maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste doelgroep bereikt? Promotie is hierbij een belangrijk onderdeel. Hieronder delen we drie handige tips voor het promoten van een bedrijf, zowel online als offline. 

Online: social media, advertenties

Tegenwoordig doen we alles online; online promotie is dan ook onmisbaar anno 2021. Je kunt groots uitpakken met een grote social media campagne, maar als je een iets kleiner budget hebt zijn er nog steeds veel mogelijkheden. Zorg allereerst voor een professionele website met duidelijke informatie over jouw producten of diensten. Wat verkoop je precies? Waarom moet de consument het product bij jou aanschaffen en niet bij de concurrent? Hoeveel kost de verzending? Deze vragen moeten gemakkelijk te beantwoorden zijn. Daarnaast is het belangrijk om een bepaalde huisstijl te creëren passend bij je imago. Maak foto’s of video’s die aansluiten bij het bedrijf en die nieuwsgierigheid bij de doelgroep opwekken. Deze kun je vervolgens op social media plaatsen en promoten.Hoe offline een bedrijf promoten?

Alhoewel veel organisaties ervoor kiezen om volledig online te promoten, moet je de kracht van offline promotie zeker niet onderschatten. Een combinatie van beide kan voor ongekende resultaten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan flyeracties in de stad of laat opvallende stickers met de naam van jouw bedrijf drukken. Deze flyers of stickers kunnen eenvoudig worden verspreid door de omgeving. Plan een dagje flyeren/stickeren erin en meer hoef je eigenlijk niet te doen. Op deze manier vergroot je niet alleen de naamsbekendheid, maar ook informeer je mensen over wat je precies doet of verkoopt als bedrijf.

Een goede eerste indruk

Komen de eerste bestellingen binnen? Je wilt natuurlijk een goede eerste indruk maken. Hierbij is het belangrijk dat jouw producten veilig ingepakt worden, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Om extra op te vallen, kun je bedrukte tape gebruiken. Tape werkt als het ware als een visitekaartje voor je bedrijf. Zorg dat er een herkenbaar element in zit, zoals bijvoorbeeld je naam of logo. Bovendien kun je ook een speciale boodschap laten bedrukken. Sta je binnenkort op een beurs? Dan kun je de stand uiteraard versieren met je eigen bedrukte tape. Dit is namelijk ook een vorm van promotie!
Terug
3 tips voor het promoten van een bedrijf