Blog

Welke houdbaarheid hebben de verschillende soorten tape?

Welke houdbaarheid hebben de verschillende soorten tape?

13-05-2022 - Wist je dat alle soorten tape een houdbaarheidsdatum hebben? Veel mensen denken dat tape oneindig lang meegaat, maar niks is minder waar. De tape bedrukking kan er na verloop van tijd minder mooi uit gaan zien, maar ook de kwaliteit gaat achteruit. Om de levensduur van PVC, PP Hotmelt of PP Acryl tape te verlengen, is het belangrijk dat je de rollen goed bewaard. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de houdbaarheid van de verschillende soorten tape.

Lees meer
Hoe kies je de juiste bedrukkingskleuren voor op tape?

Hoe kies je de juiste bedrukkingskleuren voor op tape?

24-04-2022 - Als je tape wilt laten bedrukken, zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan het soort tape, de afmetingen, maar ook de bedrukkingskleuren. Er zijn talloze mogelijkheden, wat het soms moeilijk maakt om de juiste kleur te kiezen. In dit artikel vertellen we je uit welke kleuren je kunt kiezen en waar je rekening mee moet houden. Kom je er niet uit? Onze ontwerpers helpen je graag met kiezen.

Lees meer
Langere levertijden door grondstoffentekorten.

Langere levertijden door grondstoffentekorten.

22-04-2022 - Door het nijpende tekort aan grondstoffen lopen levertijden op. Maar er is zicht op enige verbetering.

Lees meer
Welke tape dispenser heb ik nodig?

Welke tape dispenser heb ik nodig?

09-03-2022 - Pak je meerdere pakketten in op een dag? Dan heb je een tape dispenser nodig. Deze zorgt ervoor dat je een stuk sneller en zuiniger werkt. Je gebruikt namelijk precies de hoeveelheid tape die je nodig hebt. En je hoeft dus ook nooit meer je tanden te gebruiken wanneer de tape niet wil scheuren; handig, toch? Er zijn een hoop verschillende tapedispensers met allemaal een andere maat en handeling. Maar welke dispenser kun jij nu het beste gebruiken?

Lees meer
Waarom de overstap maken naar milieuvriendelijke tape?

Waarom de overstap maken naar milieuvriendelijke tape?

08-02-2022 - Verduurzamen is anno 2022 een onderwerp waar we niet meer omheen kunnen. Steeds meer Nederlanders rijden rond in elektrische auto’s, scheiden hun afval en gebruiken minder plastic. Maar hoe zit het eigenlijk met tape? Tape wordt gemaakt van plastic en eindigt in 9 van de 10 gevallen in de prullenbak. Er is echter een milieuvriendelijk alternatief: papiertape. Deze biedt dezelfde voordelen als normale tape, maar is wel een stuk beter voor het milieu. In deze blog lees je waarom jij (en je bedrijf) de overstap moet maken naar milieuvriendelijke tape.

Lees meer
Belangrijkste kenmerken van tape: dit moet je weten

Belangrijkste kenmerken van tape: dit moet je weten

27-01-2022 - Het team van TapePrint krijgt regelmatig vragen over tape en alles wat er mee te maken heeft. Tape laten bedrukken lijkt namelijk heel simpel; je levert een ontwerp aan en klaar is kees, toch? Er komen echter nog wel een aantal dingen kijken bij het bedrukken van tape. Welke soort tape kies je? En wat hebben de aanvangskleefkracht en bedrukkingskleuren hier mee te maken? Hieronder beantwoorden we een aantal vragen en zetten we de belangrijkste kenmerken van tape op een rij. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan eens een kijkje op onze blogpagina. Hier proberen we namelijk alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk is het ook mogelijk om contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Lees meer
Hoe maak je een goed tape ontwerp? 3 handige tips

Hoe maak je een goed tape ontwerp? 3 handige tips

08-12-2021 - Tape bedrukken, waarom zou je dit eigenlijk doen? Bedrukte tape is meer dan alleen tape. Het is namelijk een heel goed promotiemiddel. Door een pakket af te sluiten met tape zorg je niet alleen voor een veilige verzending, maar ook voor herkenbaarheid. Niet alleen zal de pakketbezorger zien waar het pakketje vandaan komt, maar de klant ziet ook direct dat het van jou komt. Maar het begint allemaal bij een goed ontwerp. Hoe maak je die eigenlijk? En kun je dit ook uitbesteden aan een professional?

Lees meer
Hoe gebruik je een tape dispenser?

Hoe gebruik je een tape dispenser?

17-11-2021 - Tape plakken is makkelijk, toch? Ja, maar je moet er wel even een handigheid in vinden (we spreken uit ervaring). Je kunt tape natuurlijk met de hand afrollen, maar er zijn ook hele praktische apparaten die je een handje kunnen helpen. Met een tape dispenser sluit je verpakkingen en dozen nog sneller en veiliger. Een tape dispenser gebruiken is helemaal niet zo moeilijk, maar toch krijgen we nog wel eens vragen over hoe je de tape moet bevestigen in de roller. Daarom vind je in deze blog een handig stappenplan.

Lees meer
Dit moet je weten over PVC tape bedrukken

Dit moet je weten over PVC tape bedrukken

12-10-2021 - Om je pakket zo veilig mogelijk te verzenden, kies je voor een verpakking met tape. Maar bedrukte tape zorgt niet alleen voor een veilige sluiting, maar ook voor herkenbaarheid van je bedrijf. Zoals je misschien wel weet zijn er een aantal verschillende soorten tape. Deze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Bedrukte PVC tape is een van de meest kwalitatief goede tapes en biedt talloze bedrukkingsmogelijkheden. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over PVC tape bedrukken: van PMS kleuren tot de houdbaarheid.

Lees meer
3 tips voor het promoten van een bedrijf

3 tips voor het promoten van een bedrijf

21-09-2021 - Promotie is tegenwoordig onmisbaar geworden: van advertenties op Google tot speciale aanbiedingen via de mail. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wil je graag een bedrijf beginnen? Of ben je sinds kort ondernemer geworden? Je wilt natuurlijk dat je bedrijf een succes wordt, maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste doelgroep bereikt? Promotie is hierbij een belangrijk onderdeel. Hieronder delen we drie handige tips voor het promoten van een bedrijf, zowel online als offline.

Lees meer