Blog

Alles over repeteerafstanden bij logo’s op tape bedrukken

Alles over repeteerafstanden bij logo’s op tape bedrukken

31-01-2020 - Bij het bedrukken van logo’s op tape moeten we als Tapeprint zijnde rekening houden met de juiste repeteerafstanden. Graag leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat en waar wij als specialist in tape bedrukken rekening mee houden bij het instellen van de machines. Het doel is natuurlijk om jouw logo zo goed mogelijk op de tape te drukken. Maar als klant is het ook handig om te weten hoe dit in zijn werk gaat en waar je rekening mee moet houden wanneer je een logo op tape wil laten drukken.

Lees meer
Meer informatie over PVC-tape

Meer informatie over PVC-tape

02-01-2020 - Eigenlijk kan je alle gewenste soorten tape door ons laten bedrukken. Maar de meest gekozen variant is toch wel PVC tape. We leggen je graag uit wat de voordelen en redenen zijn waardoor de meeste mensen kiezen voor PVC als materiaal wanneer het gaat om bedrukte tape. Dit artikel is ook een vervolg op ons vorige artikel.

Lees meer
Meer informatie over PP-tape

Meer informatie over PP-tape

03-12-2019 - Bij Tapeprint bieden wij bedrukte tape aan in verschillende soorten, kleuren en maten. Maar ook het materiaalgebruik heeft u zelf in de hand. Kiest u voor PVC of PP tape? We zoomen vandaag wat dieper in op de laatste variant, als vervolg op ons vorige artikel.

Lees meer
PVC, PP of papier tape; welke soort heb ik nodig?

PVC, PP of papier tape; welke soort heb ik nodig?

31-10-2019 - Dit is een van de meest gestelde vragen bij onze klantenservice. Er zijn verschillende soorten tape, maar ze lijken allemaal hetzelfde. In dit blog leggen we daarom de verschillen uit en vertellen je ook welke tape je bij welke toepassing nodig hebt. Twijfel je alsnog na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten en geef aan waar voor je de tape wilt gebruiken. Zij vertellen je dan exact welke soort tape het meest geschikt is.

Lees meer
Hoe kunt u tape het beste bewaren?

Hoe kunt u tape het beste bewaren?

29-09-2019 - Als u bedrukte tape heeft aangeschaft dan wilt u natuurlijk dat dit in goed bewaard blijft. Vaak wordt er een grote hoeveelheid tape in één keer aangeschaft, zodat men kan besparen op de prijs. Het is dan van groot belang om de tape goed op te slaan, in een ruimte met de juiste temperatuur. We vertellen u graag waar u rekening mee moet houden.

Lees meer
De lijmlaag, van essentieel belang bij de productie van tape

De lijmlaag, van essentieel belang bij de productie van tape

30-08-2019 - Tape wordt dagelijks gebruikt, soms met bedrukking maar vaak ook zonder. Er wordt echter zelden over nagedacht hoe tape eigenlijk gemaakt wordt. Welke materialen zijn er nodig om een rol tape te produceren? In dit artikel geven wij een samenvatting van het proces dat plaatsvindt om verschillende soorten tape te produceren. Deze productieprocessen worden gehanteerd door onze leveranciers. Wij gaan vervolgens aan de slag met het bedrukken van de tape. Hoe het precies werkt? Dat leggen we graag uit.

Lees meer
PVC en wat erachter zit!

PVC en wat erachter zit!

13-08-2019 - Plasticvervuiling en plastic soep, je leest en hoort er vrijwel dagelijks wat over in de media. Vaak wordt er dan ook snel gewezen naar PVC maar is dit terecht?

Lees meer
Wat zijn PMS-kleuren en waarom gebruiken we die?

Wat zijn PMS-kleuren en waarom gebruiken we die?

01-08-2019 - Drukwerk kan je bestellen in verschillende kleuren. De meest gebruikte kleursystemen zijn full-color en PMS-kleuren. PMS staat voor Pantone Matching System (PMS). Bij dit systeem hebben alle kleuren een apart nummer. Deze nummering wordt internationaal gehanteerd, in alle landen is dit hetzelfde. Hierdoor weten de verschillende drukkers exact welke kleur nodig is om je materiaal te drukken. Kiezen voor bedrukking met PMS-kleuren? Dan is het belangrijk om een drukwerkbestand aan te leveren met daarin aangegeven welke PMS-codes er gebruikt moeten worden.

Lees meer
Kabeltape, de onmisbare tool op elk podium

Kabeltape, de onmisbare tool op elk podium

29-04-2019 - In onze vorige blogs hebben wij het vooral gehad over het gebruik van tape voor het inpakken van pakketten. TapePrint biedt naast tape met de standaardafmetingen van 50 millimeter, ook smallere varianten van bijvoorbeeld 19 en 25 millimeter. De tape met de breedte van 25 millimeter wordt ook wel gebruikt als kabeltape. Zo houd je op elk podium eenvoudig alle kabels bij elkaar en voorkom je dat iemand struikelt. Net zoals bij alle andere tape, is het ook mogelijk kabeltape te laten bedrukken zodat je herkenbaar bent voor je publiek.

Lees meer
De voordelen van papiertape

De voordelen van papiertape

07-03-2019 - Een tijd geleden hadden we nog niet zoveel keus op het gebied van tape. Om het pakket dicht te maken voor verzending, werd voornamelijk gebruik gemaakt van touw. Later werd dit vervangen door gegommeerde tape. Tegenwoordig hebben we veel meer keus op het gebied van tape, zoals bedrukte PVC tape (bijvoorbeeld met je eigen bedrijfslogo of slogan), tape met UV-bestendige inkt en exemplaren met een speciale functie zoals waarschuwingstape. Daarnaast is er nog een andere populaire variant: papieren tape. Deze tape heeft een groot aantal voordelen op het gebied van milieu en efficiënt werken.

Lees meer
12