Ecotapes: duurzame bedrukte tape

Goed voor het milieu, gebruikers en van de beste kwaliteit
Voordelen voor zowel het milieu als voor de klanten en partners van TapePrint. Én met de kwaliteit die u van ons gewend bent!

Minder impact op het milieu
Het aanbieden van bedrukte, ecologische tapes is belangrijk voor TapePrint. Met de bedrukte, ecologische tapes verminderen we de negatieve impact op het milieu.

Duurzaam alternatief
TapePrint gelooft dat het aanbieden van bedrukte, ecologische tapes niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor hun klanten. Steeds meer klanten zijn bezig met duurzaamheid en willen graag gebruik maken van producten die ecologisch verantwoord zijn. Met de bedrukte, ecologische tapes kan TapePrint aan deze vraag voldoen en klanten een duurzamer alternatief bieden. 

Ecotapes in verschillende varianten
Ecotapes zijn beschikbaar in verschillende varianten. Zo zijn er ecologische tapes van papier en van kunststof. Ook de mate van duurzaamheid verschilt tussen de Ecotapes. Niet alle klanten hebben dezelfde vraag als het gaat om duurzaamheid. Daarom biedt TapePrint Ecotapes aan met verschillende niveaus van duurzaamheid, voorzien van transparante informatie. Zo kan iedereen een heldere keuze maken die het beste bij ze past.

Offerte aanvragen
Ecotapes productlijn TapePrint
TapePrint biedt de volgende Ecotapes aan:

EcoPaper 110
EcoPaper 110 is een zelfklevende papiertape die bestaat uit een siliconen en plastic vrije papieren drager (60g/m2) gemaakt van (ECF) chloorvrij gebleekte pulp. De tape is voorzien van natuurrubber lijm van overwegend hernieuwbare grondstoffen. Deze papieren tape biedt een betrouwbaar, duurzaam en plasticvrij tape alternatief en is zeer geschikt voor lichte en middelzware pakketten. De tape is te verwerken met de hand, tapedispenser of een geautomatiseerde toepassing. Deze tape heeft een biobased gehalte van c.a. 65%. Deze tape is beschikbaar in bruin en wit. 

EcoPaper 310
EcoPaper 310 is onze meest duurzame papiertape. Deze tape is FSC® gecertificeerd en voorzien van natuurrubber lijm (de door ons ingekochte moederrollen zijn FSC gecertificeerd, maar door onze bewerkingen in de productie beschikt het eindproduct niet over een FSC certificaat). Hierdoor is de tape zeer geschikt om zendingen duurzaam te sluiten. Bovendien is het perfect om toe te passen bij middelzware en zware pakketten. De EcoPaper 310 is uitstekend handmatig te verwerken, maar ook geschikt voor een tapedispenser of een geautomatiseerde toepassing. Door het bruine papier ziet de tape er ecologisch uit en heeft een duurzame ‘look & feel’.

Eco 210
Eco 210 heeft een BOPET folie die voor minimaal 85% bestaat uit gerecycled plastic afval, afkomstig van PET flessen. Het is een dunne maar zeer sterke tape met een grote kleefkracht. De tape is voorzien van een lijmlaag op basis van synthetisch rubber (hotmelt). De Eco 210 is zeer geschikt voor lichte, middelzware én zware pakketten. De tape is uitstekend handmatig te verwerken, maar ook met een tapedispenser of een geautomatiseerde toepassing.

Ecotapes: de toekomst van bedrukte tapes
TapePrint zal de ontwikkeling van ecologische tapes volgen en duurzame alternatieven blijven aanbieden. We geloven dat het een belangrijk onderdeel van de toekomst van bedrukte tapes zal zijn en we dragen hier graag aan bij.

Offerte aanvragen