5 redenen om voor bedrukte PVC tape te kiezen

03 maart 2023

Tape gebruik je om dozen mee te sluiten, maar het is ook een effectief marketingmiddel. Een verpakking met tape trekt namelijk direct de aandacht. Klanten zien binnen één oogopslag dat het pakketje van jou komt. Er zijn diverse soorten tape waar je uit kunt kiezen. Bedrukte PVC tape is een van de populairste soorten verpakkingstape. En dit is uiteraard niet voor niets. 


PVC staat voor polyvinylchloride en is een van de meest gebruikte kunststoffen. Maar wat zijn de voordelen van dit materiaal? In dit artikel geven we je 5 redenen om voor bedrukte PVC tape te kiezen.

1. Bedrukte PVC tape biedt de meeste bedrukkingsmogelijkheden

PVC tape is een van de beste tapesoorten om te laten bedrukken. Het wordt ook wel de tape met de meeste bedrukkingsmogelijkheden genoemd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de opdruk volledig te personaliseren, en dit is niet bij iedere soort tape mogelijk. Laat PVC bijvoorbeeld bedrukken met jouw logo of een gepersonaliseerde boodschap. Dit is perfect voor bedrijven die regelmatig pakketten versturen. Jouw verpakking valt namelijk direct op. En het is uiteraard ook een stukje naamsbekendheid. 

2. Weinig lawaai bij het afrollen

Dit lijkt misschien niet zo belangrijk, maar als je iedere dag pakketten moet verpakken met tape, word je vaak geconfronteerd met het geluid dat tape maakt. Bedrukte PVC tape maakt vrijwel geen geluid bij het afrollen en afscheuren. Het is daarnaast ook mogelijk om het product eenvoudig met de hand af te scheuren zonder dat je hier een hulpmiddel, zoals een tapedispenser, voor nodig hebt.

3. Geschikt voor allerlei ondergronden

Waar je de tape ook voor gebruikt, PVC is toepasbaar op verschillende ondergronden. Handig voor als je verschillende soorten verpakkingen gebruikt; zo hoef je niet steeds te wisselen van tape. PVC is geschikt voor karton, kunststof en andere ondergronden. De tape is erg sterk, waardoor het zelfs gebruikt kan worden voor het verpakken van zeer zware goederen, zoals bijvoorbeeld in de auto-industrie. 4. Een goede kleefkracht

PVC tape is gemaakt van een sterk materiaal en heeft een hoge kleefkracht. Het plakt vrijwel direct nadat je het hebt aangebracht. Vanwege de sterkte en scheurvastheid van het materiaal voldoet het aanbrengen van slechts één laag, waardoor je ook nog eens bespaart op het materiaalgebruik. Bovendien is de tape waterdicht, zodat deze niet zomaar los zal laten.

5. Bedrukken in PMS kleuren is mogelijk

Zoals we net al zeiden, biedt PVC tape meerdere bedrukkingsmogelijkheden. Zo is het mogelijk om de tape te bedrukken in 1, 2 en 3 PMS kleuren. Dit zijn gestandaardiseerde kleuren die worden gemengd tot de juiste kleur. Er zijn meer dan 1800 PMS kleuren en deze zijn overal ter wereld bekend.

Andere soorten tape

Je kunt eenvoudig bedrukte PVC tape bestellen op onze website. Lever een ontwerp aan en wij gaan voor je aan de slag. Maar we helpen je ook graag bij het maken van een geschikt ontwerp als je dit liever hebt.


Uiteraard zijn er ook nog andere soorten tape verkrijgbaar, zoals PP Hotmelt, PP Acryl en papiertape. Voor iedere situatie is er een geschikte soort tape. Wil je weten welke soort het beste bij jouw verpakking past? Neem gerust contact met ons op en dan helpen we je verder.


Terug
5 redenen om voor bedrukte PVC tape te kiezen