5 voordelen van tape bedrukken

30 juli 2020

Tape is niet alleen een praktisch middel dat kan worden gebruikt om verpakkingen te sluiten, maar het is veel meer dan dat. Moet je veel pakketten versturen voor je eigen webshop? Dan kan bedrukte tape een krachtig communicatiemiddel zijn. Het is een herkenbaar visitekaartje voor jouw bedrijf en de mogelijkheden van bedrukte tape zijn eindeloos.

Een veilige sluiting van een verpakking

Dit is misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel van bedrukte tape; het zorgt voor een veilige sluiten van een verpakking. Het is erg belangrijk dat jouw pakketten goed worden verpakt. Je wilt natuurlijk niet dat producten beschadigd of stuk bij de ontvanger aan komen. Kies daarom altijd voor kwalitatief goede tape. Bovendien kan de ontvanger gelijk zien of de verpakking open is geweest tijdens het transport als de tape niet meer intact is. 

Herkenbaarheid

Door het laten bedrukken van tape maak je de pakketten herkenbaar tijdens transport, bezorging en opslag. Daarnaast is het onderdeel van de uitstraling van je bedrijf. Als de ontvanger het pakket binnen krijgt, zorgt de verpakking voor de eerste aanraking met jouw bedrijf en producten. Als het pakket er professioneel en verzorgd uitziet, zorgt dit voor een goede eerste indruk. Bedrukte tape werkt overigens ook als communicatiemiddel. Er kan bijvoorbeeld een bepaalde tekst op worden gezet die belangrijk is voor de verzendingsdienst of de ontvanger. 


Aandacht voor detail

Het bedrukken van tape vraagt om vakwerk. Er moet namelijk rekening worden gehouden met personalisatie en zorgvuldige afwerking. Met aandacht voor detail gaan de vakmensen aan het werk om de tape zo mooi en zo praktisch mogelijk te maken. Geef je wensen door aan de ontwerpers en dit wordt vervolgens uitgewerkt in een uniek product. 

Verschillende soorten tape

Er zijn verschillende soorten tape die je kunt laten bedrukken. Elke soort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Kies het soort tape dat het meest praktisch is, maar ook qua uiterlijk bij jouw bedrijf past. 


Bedrukte tape van PVC biedt de mooiste en meeste bedrukkingsmogelijkheden. Deze soort is geschikt voor allerlei soorten ondergronden en rolt geluidsarm af. PVC is gebruiksvriendelijk en perfect voor dagelijks gebruik. 

PP acryl tape maakt bijna geen geluid bij het afrollen. Deze tape is geschikt voor veelvuldig gebruik en is milieuvriendelijk. De lijmlaag is namelijk op waterbasis gemaakt. 

De eigenschappen van de PP hotmelt tape zijn bijna hetzelfde als die van acryl. Alleen produceert Hotmelt tape meer geluid bij het afrollen. 

Wil je het pakket een ecologische uitstraling geven? Dit kan met papiertape. Deze verpakkingstape heeft een natuurlijke uitstraling en is leverbaar in een bruine of witte kleur. 

De mogelijkheden zijn eindeloos

Niet alleen op het gebied van soorten tape zijn er veel mogelijkheden, ook qua uiterlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt zelf de kleur tape en de opdruk kiezen. Ga je voor een witte, zwarte of rode tapekleur? Het is mogelijk om het logo of de bedrijfsnaam op de tape te laten bedrukken. Daarnaast kan de tape ook worden bedrukt met een instructie of een code, zodat de zendingen efficiënter kunnen worden verwerkt. Wist je dat Tapeprint ook in kleine oplages van slechts 36 rollen drukt? Als je niet veel bedrukte tape nodig hebt, is dit een goede optie. Terug
5 voordelen van tape bedrukken