Bedrukken van tape

Jouw tape bedrukken we met behulp van één of meerdere clichés. Dit is afhankelijk van het aantal benodigde drukkleuren. Een cliché is een plaat van polymeer waarvan delen zijn uitgespaard, hierdoor ontstaan hoger- en lagergelegen delen. Dit cliché is enigszins te vergelijken met een stempel. Als het cliché vervaardigd is wordt deze op een cilinder bevestigd. Dit komt zeer precies en zorgt er voor dat de kwaliteit van de opdrukken hoog zijn. De tape drukmachines worden dan voorzien van de gewenste kleuren inkt(en), wij werken voornamelijk met PMS kleuren maar ook RAL en HKS behoren tot de mogelijkheden. De hoger gelegen delen van het cliché drukken inkt op tape. Wij kunnen een cliché vaak meerdere keren gebruiken. Daarom berekenen we clichékosten alleen bij een eerste bestelling, ook bij een wijziging in de opdruk brengen wij deze kosten bij jouw in rekening.

De standaardkleuren van verpakkingstape zijn wit, bruin/havanna en transparant. Dit is de basis en de ondergrond voor elke bedrukking. Daarna zijn er drie mogelijkheden:

  • de tapekleur is de basiskleur. Het logo of de letters worden daarop gedrukt.
  • de druktechniek is diapositief. Het logo en de letters worden op de tape uitgespaard.
  • de tape wordt twee keer bedrukt. Eerst wordt de ondergrond aangebracht en daarna de tekst met het logo.

In al deze gevallen kun je maximaal drie bedrukkingskleuren kiezen.

Normale bedrukking
Witte tape bedrukken in 2 kleuren met logo.

Diapositief bedrukt
Zwart/wit bedrukte tape

Ingekleurde tape
Tape bedrukken met geel en zwart logo.

Een eigen ontwerp?

Onze ontwerpers staan voor je klaar om je te helpen aan het perfecte tapeontwerp. Mail ze jou ideeën, logo's huisstijl etc. en ze gaan voor jouw aan de slag. Natuurlijk is kant en klaar eigen ontwerp ook goed, dan zijn er wel een paar (technische) dingen waar je op moet letten. Neem daarom voordat je aan het ontwerpen gaat het volgende document even door: Tips voor het aanleveren van het ontwerp.