Belangrijkste kenmerken van tape: dit moet je weten

27 januari 2022

Het team van TapePrint krijgt regelmatig vragen over tape en alles wat er mee te maken heeft. Tape laten bedrukken lijkt namelijk heel simpel; je levert een ontwerp aan en klaar is kees, toch? Er komen echter nog wel een aantal dingen kijken bij het bedrukken. Welke soort tape kies je? En wat hebben de aanvangskleefkracht en bedrukkingskleuren hier mee te maken? Hieronder beantwoorden we een aantal vragen en zetten we de belangrijkste kenmerken van tape op een rij. 


Staat je vraag er niet tussen? Neem dan eens een kijkje op onze blogpagina. Hier proberen we namelijk alle vragen te beantwoorden. Natuurlijk is het ook mogelijk om contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Hoeveel tape zit er op een rol?

Standaard is een rol bedrukte tape 66 meter lang, maar het is mogelijk om een andere lengtemaat te kiezen, zoals:


  • 330 meter

  • 660 meter

  • 990 meter


Papiertape is daarentegen alleen verkrijgbaar in een lengtemaat van 50, 100 of 150 meter.Wanneer gebruik je PVC tape?

PVC kan in verschillende situaties worden gebruikt. PVC  is kwalitatief de beste tape en biedt de meeste bedrukkingsmogelijkheden. Veel bedrijven werken met bedrukte PVC tape dankzij de praktische voordelen.


Voordelen van PVC:

  • Geschikt voor allerlei ondergronden

  • Maakt weinig geluid bij het afrollen

  • Hoge kleefkracht

Wat betekent aanvangskleefkracht?

Met aanvangskleefkracht bedoelen we de aanhechtkracht van de tape. Dit wordt direct of na de eerste uren van het aanbrengen gemeten. Verschillende soorten tape hebben diverse aanvangskleefkrachten. Zo plakt PVC vrijwel direct na het aanbrengen, terwijl PP Acryl een lage aanvangskleefkracht heeft en zich dus pas na een aantal uren goed hecht. 

Hoe lever ik een ontwerp aan?

Lever het ontwerp aan in AI, EPS of CDR formaten. Pixelbestanden kunnen wij helaas niet gebruiken. Om problemen tussen Windows en Apple te voorkomen, zet je de bestanden om naar een PDF/X-1a bestand met de fonts naar lettercontouren.


Bovendien zijn er een aantal richtlijnen voor tape ontwerpen waar je rekening mee moet houden. Kijk hier eerst goed naar voordat je een bestand aanlevert. Wist je dat het ook mogelijk is om een ontwerp te laten maken? Onze creatieve vakmannen en -vrouwen helpen je graag.Terug
Belangrijkste kenmerken van tape: dit moet je weten