Breekbare goederen verzenden: tips voor verpakken en versturen

06 juli 2021

Wil je iets breekbaars verzenden? Bijvoorbeeld een vaas, elektronica of vloeistof? Dan is het belangrijk dat je deze goederen op de juiste manier verpakt en verstuurd. Pakketbezorgers nemen in de meeste gevallen geen extra maatregelen voor het vervoeren van kwetsbare pakketjes. Daarom is het belangrijk om een aantal richtlijnen te volgen. Wij geven je tips voor het verpakken en versturen van breekbare goederen. 

Gebruik de juiste doos en opvulling

Als je breekbare goederen gaat verzenden, is het belangrijk dat je de juiste doos kiest. Ga voor een doos die groter is dan het product dat je verzendt, maar kies niet voor een te grote doos. Er mogen namelijk nooit lege ruimtes in de doos zitten als je kwetsbare producten verstuurd. Als dit wel het geval is, kan de inhoud makkelijk verplaatsen en op deze manier beschadigen. Gebruik daarom altijd bubbelplastic, piepschuim of papier als opvulmateriaal. Wil je meerdere producten in een doos verzenden? Zorg er dan voor dat de voorwerpen elkaar niet raken tijdens de verzending. Verpak elk product apart en gebruik genoeg opvulmateriaal tussen de goederen. 

De doos-in-doos methode

Je wilt natuurlijk dat je pakketje heel aankomt bij de ontvanger, maar dit kan nogal een uitdaging zijn. De doos-in-doos methode helpt je om breekbare producten tijdens het transport te beschermen tegen eventuele beschadigingen. Een originele fabrieksverpakking is bedoeld om het product één keer te verzenden. Het aanbrengen van een extra doos kan dan ook uitkomst bieden als het pakket meerdere keren verzend moet worden. Controleer altijd of de originele verpakking in goede staat is en kies vervolgens een doos die ten minste 15 cm langer, breder en hoger is. Vul deze doos tot ten minste 5 cm met opvulmateriaal en plaats de originele doos in het midden. De overblijvende ruimte vul je weer met opvulmateriaal en dan is deze klaar om verzonden te worden.


Breekbare goederen verzenden

Waarschuwingstape

Niet alleen het verpakken van breekbare goederen is belangrijk, de dichting en het etiket mogen ook zeker niet vergeten worden. Tijdens breekbare goederen verzenden is het belangrijk dat het pakket opvalt. Waarschuwingstape is oranje tape met opvallende letters in het zwart. Deze tape heb je vast wel eens voorbij zien komen. Iedereen ter wereld herkent deze tape met breekbaar/fragile direct. Door het gebruik van deze waarschuwingstape zal het kwetsbare pakket extra opvallen tijdens transport en bezorging en zal er zorgvuldiger mee om worden gegaan. 

Handige tips voor breekbare goederen verzenden

Nu je weet waar je op moet letten bij het breekbare goederen verzenden, willen we je nog een paar handige tips geven. Deze zijn niet alleen van belang bij kwetsbare pakketten, maar ook als je een niet breekbaar pakket verstuurd.


  • Zorg ervoor dat de binnenkant van de doos niet wordt aangeraakt door het product. 

  • Verpak lichte producten niet samen met zware of breekbare goederen.

  • Ga je vloeistof versturen? Gebruik voor de zekerheid een waterdichte zak.Terug
Breekbare goederen verzenden: tips voor verpakken en versturen