De voordelen van papiertape

07 maart 2019

Een tijd geleden hadden we nog niet zoveel keus op het gebied van tape. Om het pakket dicht te maken voor verzending, werd voornamelijk gebruik gemaakt van touw. Later werd dit vervangen door gegommeerde tape. Tegenwoordig hebben we veel meer keus op het gebied van tape, zoals bedrukte PVC tape (bijvoorbeeld met je eigen bedrijfslogo of slogan), tape met UV-bestendige inkt en exemplaren met een speciale functie zoals waarschuwingstape. Daarnaast is er nog een andere populaire variant: papieren tape. Deze tape heeft een groot aantal voordelen op het gebied van milieu en efficiënt werken.

Een groen imago

Staat binnen jouw bedrijf een milieuvriendelijke benadering hoog in het vaandel? Dan kan je op het gebied van verpakkingen natuurlijk niet achterblijven. Het gebruik van papieren tape voor je pakketten sluit prima aan bij jouw groene imago. Deze tape bestaat, zoals de naam al zegt, uit papier en is volledig te recyclen. Op het gebied van kwaliteit hoef je absoluut niet in te leveren. Deze ecologische tape is namelijk zeer sterk, heeft de juiste dikte en hecht door de stevige lijmlaag goed aan het oppervlak. Zo kan deze variant zelfs prima gebruikt worden bij het inpakken van middelzware bestellingen. Daarnaast is deze tape bestand tegen temperatuurschommelingen. Papieren tape kan je over het algemeen negen maanden bewaren.


Snel en eenvoudig inpakken

Door papieren tape te gebruiken, kies je ook nog eens voor een economische oplossing. Deze kan je namelijk eenvoudig afscheuren met de hand, zodat je niet meer tape hoeft te gebruiken dan nodig is. Het inpakken van je bestellingen gaat dus supersnel. En in dit geval is het niet per se nodig om extra tools aan te schaffen als je hier niet het budget voor hebt. Bovendien gaat het afrollen geruisloos en de papieren tape breekt niet tijdens het plakken.


Als je in plaats van de zelfklevende variant toch liever kiest voor de gegommeerde papieren tape, is het wel verstandig om een tapedispenser te gebruiken. Deze tape is namelijk voorzien van draden, waardoor het wat lastiger is om dit met de hand af te scheuren. In het assortiment van TapePrint vind je de zelfklevende variant die je volledig naar wens kan laten bedrukken.


De perfecte uitstraling

Het gebruik van papieren tape, draagt ook nog eens bij aan de natuurlijke uitstraling. En dit sluit weer perfect aan op jouw groene imago. Maar hoe ziet deze tape er nou eigenlijk uit? Dit product heeft een bruine ondergrond. Maar het is mogelijk om hier een bedrukking aan toe te voegen, zodat je pakket herkenbaar wordt voor de klant en volledig aansluit op jouw huisstijl.


Bij TapePrint is het mogelijk de papieren tape te voorzien van een opdruk in bijvoorbeeld de kleur wit, warm rood, groen of geel. Verder is de tape 50 mm breed. Een rol bevat 50 meter tape. Weet je niet welke bedrukking en vormgeving de beste optie is voor jouw tape? Dan is het ook mogelijk de hulp van onze ontwerpers in te schakelen.

Bekijk ook onze blog over de toepassing van tape welke technieken jij kunt gebruiken voor het stevig inpakken van jouw pakketten.Terug
De voordelen van papiertape