De voordelen van personalisatie van je verpakking

05 oktober 2023

Een kartonnen doos met het logo en boodschap in jouw huisstijl. Het ziet er niet alleen professioneel uit, maar het zorgt ook nog eens voor meer klantenbinding. Wanneer het pakketje door de postbezorger wordt gebracht, herkent de klant het meteen; dit is het pakketje van bedrijf X! Tegenwoordig kun je pakketten op verschillende manieren personaliseren. Wist je dat bedrukte verpakkingstape een van de beste (en makkelijkste) opties is voor de personalisatie van je verpakking? Waarom? Dat lees je hier!

Waarom personalisatie belangrijk is voor klantenbinding

Personalisatie wordt steeds belangrijker, ook op verpakkingen. We zien steeds vaker kartonnen dozen met een logo of een persoonlijke bedrukking of boodschap. Maar waarom is personalisatie zo belangrijk? 


  • Je valt op

Met een persoonlijke boodschap of logo valt jouw verpakking op. Jouw pakketje ziet er anders uit dan de rest en springt er hierdoor echt uit. Klanten zullen jouw bedrijf sneller herkennen, maar ook tijdens het transport biedt het zo zijn voordelen.

  • Klanten zullen je minder snel vergeten

Wanneer een klant iets bij jou koopt en dit vervolgens in een creatieve, opvallende verpakking wordt bezorgd, zal de klant jou sneller herinneren. Je bent anders dan de concurrentie en je laat een goede indruk achter. 

  • Het verhoogt de klantenbinding

Volgens onderzoek naar gepersonaliseerde verpakkingen is het mogelijk dat de klantenbinding stijgt na het ontvangen van pakket met logo of boodschap. Bovendien kan het ook zorgen voor een omzetstijging! [1]

Hoe een verpakking personaliseren?

Er zijn verschillende manieren om een verpakking te personaliseren. Het ontwerpen van een design of persoonlijke boodschap hoeft helemaal niet lastig te zijn. Kies bijvoorbeeld voor het bedrukken van een kartonnen doos of verpakkingstape.

Kartonnen doos

Als jouw pakket bezorgd wordt, valt de kartonnen doos direct op. Kies bijvoorbeeld voor een doos met een leuke opvallende print of zet je logo er groot op. Bovendien kun je ook de binnenkant bedrukken met een persoonlijke boodschap. 

Tape bedrukken

Een eenvoudige en voordelige manier om je pakketten te personaliseren, is door bedrukte tape aan te brengen. Je kunt tape laten bedrukken met je logo, persoonlijke boodschap of een tijdelijke promotie. Daarnaast is er ook speciale waarschuwingstape beschikbaar voor als je breekbare items verzendt. 


Wil je duurzaamheid uitstralen met jouw pakketten? Kies dan voor ecologische tape. Deze tape is gemaakt van papier en is volledig recyclebaar. 

Verzendzak met logo

Verzend je regelmatig kleding? Zachte materialen kun je heel goed met een verzendzak versturen. Ontwerp een opvallend design voor papieren zakken of laat je logo erop bedrukken. 


Bronnen:

[1] https://www.bain.com/how-we-help/the-art-and-data-science-behind-effective-customer-personalization/Terug
De voordelen van personalisatie van je verpakking