Dit moet je weten over PVC tape bedrukken

12 oktober 2021

Om je pakket zo veilig mogelijk te verzenden, kies je voor een verpakking met tape. Maar bedrukte tape zorgt niet alleen voor een veilige sluiting, maar ook voor herkenbaarheid van je bedrijf. Zoals je misschien wel weet zijn er een aantal verschillende soorten tape. Deze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Bedrukte PVC tape is een van de meest kwalitatief goede tapes en biedt talloze bedrukkingsmogelijkheden. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over PVC tape bedrukken: van PMS kleuren tot de houdbaarheid. 

Voordelen van PVC tape bedrukken

Elke soort tape heeft verschillende kenmerken. De meeste bedrijven werken met bedrukte PVC tape dankzij de vele praktische voordelen.


  • Geschikt voor allerlei ondergronden

PVC tape is erg stevig en daarom geschikt voor verschillende ondergronden: van karton tot kunststof. Bovendien laat de tape ook niet snel los. 

  • Geluidsarm

De tape maakt weinig tot geen geluid bij het afrollen en is erg makkelijk in gebruik. Zo kun je de bedrukte PVC tape namelijk eenvoudig met de hand afscheuren. 

  • Goede kleefkracht

PVC heeft een hoge kleefkracht en de tape plakt vrijwel direct na het aanbrengen.

Eigen bedrijfsnaam, logo of tekst

Aangezien PVC tape bedrukken veel praktische voordelen biedt, is het een grote favoriet bij onze klanten. Laat je eigen bedrijfsnaam, logo of persoonlijke tekst op de tape bedrukken en creëer op deze manier een krachtig communicatiemiddel. Bovendien is het ook mogelijk om tape te bedrukken met een instructie of code, zodat je pakket efficiënter wordt verzonden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Verzend je regelmatig breekbare pakketten? Kies dan voor oranje PVC waarschuwingstape met een opvallende tekst. 

Hoe bewaar ik bedrukte PVC tape? 

Veel van onze klanten laten in één keer een grote hoeveelheid PVC tape bedrukken. Dit is namelijk een stuk voordeliger. Maar wist je dat het heel belangrijk is dat je de rollen tape goed bewaard? Bewaar deze het liefst in een donkere, niet vochtige ruimte. Een temperatuur van 18 tot 23 graden Celsius is ideaal. In een ruimte waar het kouder of warmer is, kan de tape namelijk sneller kapot gaan of scheuren. Pas daarnaast ook op met zonlicht. Te veel zon kan er namelijk voor zorgen dat de bedrukking vervaagd en dit zou natuurlijk zonde zijn. Bovendien wordt het bewaaradvies van PVC tape standaard op de TapePrint doos geplakt. Terug
Dit moet je weten over PVC tape bedrukken