Groen(er) verzenden in 4 eenvoudige stappen

31 oktober 2020

Online winkelen: we doen het allemaal. Met één klik op de knop bestel je een product naar keuze en een paar dagen later staat het op de stoep. Er worden dagelijks miljoenen pakketten verzonden, maar is dit eigenlijk wel goed voor het milieu? Om ervoor te zorgen dat jouw pakket niet alleen goed, maar ook milieuvriendelijk bij de ontvanger terecht komt, kun je een aantal eenvoudige stappen volgen. 

Gebruik duurzame verpakkingen

Groener verzenden begint bij het verpakkingsmateriaal. Kies bij voorkeur voor verpakkingen gemaakt van duurzaam materiaal en beperk het plastic gebruik. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je producten als alternatief te verpakken in papieren zakken of dozen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om verpakkingen te hergebruiken. Schaf gerecycled materiaal aan of gebruik oude verpakkingen opnieuw. Let er wel op dat oude dozen minder stevig kunnen zijn na gebruik. Deze zijn dus niet altijd geschikt voor het verzenden van zware of breekbare artikelen. 

Kies een passende doos

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar toch worden producten nog al te vaak in te grote dozen verzonden. De pakketten bestaan dan ook voor een groot deel uit lucht en dit is slecht voor het milieu. Daarnaast vindt de ontvanger een te grote verpakking niet nodig en kan hij of zij zich hieraan gaan irriteren. Het is daarom belangrijk om het juiste formaat verpakking voor je product te kiezen. Bovendien hoef je weinig tot geen opvulmateriaal te gebruiken als je de juiste verzenddoos kiest. Een win-win situatie! 

bedrukte papiertape

Verminder het verpakkingsmateriaal

Het kiezen voor duurzame verpakkingen is een goede stap in de richting van groener verzenden, maar het is nog belangrijker om het gebruik van verpakkingsmateriaal te verminderen. Gebruik alleen wat nodig is en voorkom dat er te veel opvulmateriaal of tape wordt gebruikt. Kies voor een stevige tape of een verpakking met een plakstrip. Wil je je bedrijf een ecologische uitstraling geven? TapePrint biedt je de mogelijkheid om te kiezen voor bedrukt papiertape. De naam zegt het al, maar deze tape wordt gemaakt van papier en geeft je verpakking een natuurlijke en duurzame uitstraling. Je hoeft je geen zorgen te maken over de bescherming, deze is namelijk even goed als andere soorten tape. 

Een duurzame vervoerder

Als je er alles aan hebt gedaan om jouw pakket zo duurzaam mogelijk te maken, wil je natuurlijk ook dat deze wordt bezorgd door een duurzame vervoerder. In Nederland zijn er veel verschillende pakketbezorgers met diverse duurzaamheidsambities. Maar hoe kies je nu de juiste vervoerder? We adviseren om te letten op de manier van bezorgen. Wordt dit uitsluitend gedaan met de auto of zijn er ook fiets of elektrische opties? Kies voor de duurzaamste vervoerder die het beste bij jouw bedrijf past.Terug
Groen(er) verzenden in 4 eenvoudige stappen