Hoe bescherm ik mijn pakketten tegen diefstal?

09 september 2023

Heb je een eigen webshop en verzend je regelmatig pakketten? Dan heb je het ongetwijfeld een keer meegemaakt; je pakketje is tijdens de verzending gestolen. De zending lijkt van de aardbodem verdwenen en de klant zit maar te wachten.. Nu vraag je je af: had ik dit kunnen voorkomen? Diefstal valt helaas niet altijd te voorkomen, maar het is wel mogelijk om je pakketten tegen diefstal te beschermen. 


Lees snel verder en kom erachter hoe je jouw verpakkingen nog veiliger maakt. 

Kies de juiste (discrete) verpakking

Wist je dat er een aantal zaken zijn die pakketjes aantrekkelijk maken voor dieven? Dieven kijken onder andere naar de merknaam die op de doos zichtbaar is en de grootte van de verpakking. Wanneer de merknaam groot aanwezig is, kan de dief vanaf grote afstand raden wat er in de doos zit. Afhankelijk van het product dat je verkoopt (bijvoorbeeld juwelen of geneesmiddelen), kan het dus handig zijn om de zending discreet te verpakken. Dit betekent zonder groot logo in een neutrale verpakking. Maar je kunt de binnenkant van het pakket natuurlijk wel persoonlijk maken.


Daarnaast denken veel dieven: hoe groter het pakket, hoe meer er in zit. Zorg er daarom altijd voor dat je voor een verpakking kiest die aansluit bij het formaat van het product en dus niet te groot is. Dit is ook nog eens beter voor het milieu.


Pakketten beschermen tegen diefstal

Zorg voor een veilige sluiting

Om je pakketten tegen diefstal te beschermen, is het belangrijk om een veilige sluiting te gebruiken. Je wilt niet dat je zending tijdens het transport open kan gaan. Want dan wordt het nog makkelijker voor dieven om iets uit je pakket te stelen. 


Er zijn verschillende manieren waarop je een pakket kunt sluiten. Een van de veiligste manieren is met tape. Zorg ervoor dat je voor tape kiest met een hoge kleefkracht zodat deze goed blijft plakken en niet zomaar loslaat, zoals PVC tape of PP Hotmelt. Een ander voordeel van tape is dat je in één oogopslag kunt zien of het pakket al is geopend of niet. 


Een andere manier om je pakket veilig te sluiten, is door middel van een gegomde kleefband. Wanneer je deze plakband aanbrengt op de doos, versmelt deze als het ware met het karton. De doos en de kleefband worden één geheel en bij het verwijderen van de kleefband zal de doos gelijk beschadigen. 

Maak foto’s tijdens het inpakproces

Mocht je pakket toch kwijtraken of worden gestolen? Dan is het handig om aan te kunnen tonen dat je de zending goed hebt verpakt. Om dit te doen, maak je foto’s van de verpakking voordat je deze verstuurd. Maak het liefst foto’s van zowel de binnen- als de buitenkant. Deze tip is vooral waardevol als je een verzekering hebt afgesloten voor je pakketten. 


Terug
Hoe bescherm ik mijn pakketten tegen diefstal?