Hoe bestanden aanleveren voor bedrukken van tape?

08 december 2022

Wanneer je tape laat bedrukken, is het mogelijk om zelf een ontwerp aan te leveren. Naast het kiezen van een achtergrondkleur en de opdruk zijn er nog een aantal technische aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de soort bedrukking, maar ook de repeteerafstanden zijn belangrijk. In deze blog vertellen we je hoe bestanden aanleveren werkt voor het bedrukken van tape. 


Want als je direct het juiste bestand aanlevert, kunnen wij sneller voor je aan de slag!

Lever een vector bestand aan

Bij TapePrint werken we met vector bestanden. Dit doen we om een hele simpele reden: zo behouden we namelijk de grafische kwaliteit van het ontwerp. Bij een pixelbestand bestaat de afbeelding uit pixels. Hier zie je zo op het eerste gezicht niets van, maar wanneer je de foto groter maakt, zie je de blokjes wel. 


Een vector bestand is opgebouwd uit lijnen. Deze lijnen blijven scherp, ook als je de foto heel erg inzoomt. Zo blijft de afbeelding altijd van goede kwaliteit. 

Hoe maak je een vector bestand?

Wil je zelf een ontwerp maken en bestanden aanleveren? Dan maak je het liefst gebruik van een programma als Adobe Illustrator. Andere programma’s zoals Word, Paint en Photoshop maken gebruik van pixels. Dus stuur jouw bestand niet in PSD, JPEG of PNG maar kies voor AI, EPS of CDR. Het kost echter wel geld om Adobe Illustrator te gebruiken. 


Dit is een bestand met pixels:


Hier moet je op letten

We noemden het net al even, maar ook de repeteerafstand is van belang. Dit is de tape opdruk plus de tussenruimte. Beschikbare afstanden zijn: 175, 191, 232, 263, 293, 356, 465 en 495 mm. Dit betekent dat de tape opdruk weer opnieuw begint na bijvoorbeeld 175 of 465 mm. 


Kies je bijvoorbeeld van een afstand van 175mm? Dan wordt het logo op iedere 175mm van de rol tape afgedrukt. Om problemen te voorkomen met kleuren en sluitwerk is het verstandig dat de tape opdruk onder de 293mm blijft. Houd er daarnaast rekening mee dat er bij een negatieve bedrukking een witte lasnaad zichtbaar is. 


Lees hier alles over repeteerafstanden bij logo’s op tape bedrukken ->Hulp nodig bij bestanden aanleveren?

Wil je alle richtlijnen nog een keertje doorlezen? Dat kan in dit richtlijnen bedrukken tape document. Hier vind je alles waar je op moet letten bij het aanleveren van een bestand voor tape bedrukken. Heb je hulp nodig? Lukt het bijvoorbeeld niet om een goed ontwerp te maken? Onze ontwerpers helpen je graag. Mail ons jouw ideeën, logo en huisstijl en onze ontwerpers gaan voor je aan de slag. Uiteraard bepaal je helemaal zelf hoe het eindresultaat eruit komt te zien. 


Terug
Hoe bestanden aanleveren voor bedrukken van tape?