Hoe gebruik je een tape dispenser?

17 november 2021

Tape plakken is makkelijk, toch? Ja, maar je moet er wel even een handigheid in vinden (we spreken uit ervaring). Je kunt tape natuurlijk met de hand afrollen, maar er zijn ook hele praktische apparaten die je een handje kunnen helpen. Met een tape dispenser sluit je verpakkingen en dozen nog sneller en veiliger. Een tape dispenser gebruiken is helemaal niet zo moeilijk, maar toch krijgen we nog wel eens vragen over hoe je de tape moet bevestigen in de roller. Daarom vind je in deze blog een handig stappenplan. 

Waarom dozen sluiten met een tape dispenser?

Maar waarom zou je eigenlijk een tape dispenser gebruiken? Als je eens in de zoveel tijd een pakketje moet sluiten, kun je dit gerust met de hand toen. Maar als je tientallen dozen op een dag verpakt, adviseren we om een taperoller aan te schaffen. Met deze dispenser werk je namelijk een stuk sneller en zuiniger. Je gebruikt namelijk precies de hoeveelheid onbedrukte of bedrukte tape die je nodig hebt. Bovendien hoef je nooit meer je tanden te gebruiken om de tape af te scheuren, het is dus ook nog eens beter voor je gebit!

Verschillende maten verkrijgbaar

Tape dispensers komen in allerlei soorten en maten; voor elke tape is er een geschikte taperoller. Bovendien zijn er rollers verkrijgbaar waarmee je meerdere tapes tegelijk op kunt bevestigen. Handig als je verschillende soorten bedrukte tape met elkaar wilt combineren. Daarnaast bevatten tape dispensers een handige rem, zodat de tape soepel afrolt. Werkt het toch niet helemaal lekker? Stel zelf in hoe soepel of strak de tape afrolt door aan het handeltje op de taperoller te draaien. 


Tape dispenser

Stappenplan gebruik tape dispenser

Het gebruiken van een tape dispenser is helemaal niet moeilijk, alleen moet je wel even hoe je de tape precies bevestigd. Volg onderstaande stappen en tape plakken wordt een eitje. 


  1. Maak de tape los van de taperol

  2. Zorg dat de plakkant van de tape naar beneden wijst

  3. Plaats de taperol in de dispenser 

  4. Klap het beschermingsonderdeel die over het mesje zit open

  5. Plak het uiteinde van de tape vast aan een doos of ander oppervlak

  6. Rol de tape met een soepele beweging af en houd de tape strak

  7. Snijd de tape af door de dispenser naar voren te buigen


Terug
Hoe gebruik je een tape dispenser?