Hoe kies ik de juiste tape voor mijn pakket?

31 december 2020

Tape kan en mag niet ontbreken in een kantoor of magazijn. Het is namelijk een van de belangrijkste tools voor het verpakken en verzenden van pakketten. Zoals je misschien wel weet zijn er verschillende soorten tape. Elke soort heeft zo zijn voor- en nadelen en kan voor diverse toepassingen worden gebruikt. Het is daarom helemaal niet gek als je niet zo goed weet welke variant je het beste kunt gebruiken. In dit artikel vertellen we je graag hoe je de juiste tape kiest voor het versturen van je pakket. 

Verschillende soorten tape

Tape is tape, toch? Dit is niet helemaal waar; er zijn namelijk meerdere varianten die allemaal zijn eigen kenmerken hebben. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een handig overzicht van de verschillende soorten voor je gemaakt.


  • PVC 

PVC tape is geschikt voor allerlei ondergronden en biedt de meeste bedrukkingsmogelijkheden. Ideaal voor als je je bedrijfsnaam of andere boodschap wilt laten bedrukken. 

  • PP acryl 

Deze verpakkingstape is geschikt voor veelvuldig gebruik en heeft een lage aanvangskleefkracht. Dit betekent hoe langer de tape blijft zitten, hoe beter deze hecht. Daarnaast maakt acryl weinig tot geen geluid bij het afrollen. 

  • PP Hotmelt 

PP Hotmelt tape beschikt over dezelfde eigenschappen als acryl, maar maakt iets meer geluid bij het afrollen. Deze soort is echter wel uitermate geschikt voor dozensluitmachines of dispensers. 

  • Papier

Duurzaamheid is tegenwoordig erg belangrijk in het bedrijfsleven. Zoek je een ‘groene’ tape? Kies dan voor bedrukt papiertape. Deze geeft de verpakking een ecologische uitstraling terwijl de bescherming even goed blijft. 


Naast de genoemde soorten zijn er ook nog andere speciale tapes die je kunt gebruiken. Deze exemplaren kun je inzetten voor het dicht plakken van dozen, maar ook voor een aantal andere toepassingen.


Hoe kies ik de juiste tape voor mijn pakket?

Verpakken en sluiten van dozen

Het is het belangrijkst dat het pakket heel en onbeschadigd bij de ontvanger aankomt. Kies daarom voor een sterke tape met een goede kleeflaag. PVC is de meest populaire soort dankzij de veelzijdige drukresultaten, maar ook omdat deze geschikt is voor allerlei ondergronden. Je kunt het dus gerust op karton, kunststof of andere materialen plakken. De tape kleeft goed en kan gewoon met de hand afgescheurd worden. PP Hotmelt hecht daarnaast ook gemakkelijk en snel, maar is iets minder makkelijk te bedrukken. We adviseren om de verschillende voor- en nadelen bij langs te gaan en te kiezen voor het product dat het beste bij jouw wensen past. 

Breekbare pakketten: kies voor waarschuwingstape

Je kent ze wel: verpakkingen met de tekst ‘breekbaar’ of ‘fragile.’ Deze soort tape wordt door iedereen overal ter wereld herkent en zorgt ervoor dat er voorzichtig met het pakketje wordt omgegaan. Verzend je regelmatig breekbare pakketten? Dan adviseren we om waarschuwingstape aan te schaffen. Op deze manier is de kans groter dat het pakket onbeschadigd bij de ontvanger aan komt. Dit is natuurlijk wel zo prettig voor de besteller, maar ook voor jou. Waarschuwingstape heeft daarnaast een zeer sterk kleefvermogen en hecht daarom uitstekend aan de ondergrond.

Waarschuwingstape


Terug
Hoe kies ik de juiste tape voor mijn pakket?