Hoe kies je de juiste bedrukkingskleuren voor op tape?

24 april 2022

Als je tape wilt laten bedrukken, zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan het soort tape, de afmetingen, maar ook de bedrukkingskleuren. Er zijn talloze mogelijkheden, wat het soms moeilijk maakt om de juiste kleur te kiezen. In dit artikel vertellen we je uit welke kleuren je kunt kiezen en waar je rekening mee moet houden. Kom je er niet uit? Onze ontwerpers helpen je graag met kiezen. 

Uit welke bedrukkingskleuren kan ik kiezen?

Bij TapePrint werken we met PMS kleuren. PMS staat voor Pantone Matching System en bestaat uit een aantal standaard kleuren, zoals rood, blauw en groen. De inkt wordt van tevoren gemengd tot de juiste kleur, hierdoor zijn er talloze mogelijkheden. Elke kleur heeft zijn eigen PMS-code. Deze codes gebruiken we om te zorgen dat de tape de gewenste bedrukkingskleuren krijgt. Onze ontwerpers helpen je graag bij het vaststellen van de juiste kleurcode. Weet je de gewenste kleurcode al? Geef deze dan gerust aan ons door. 

Hoeveel bedrukkingskleuren kan ik kiezen?

Aangezien we met PMS kleuren werken, kun je de tape met 1 tot 3 kleuren laten bedrukken. Dit hangt echter wel af van de gekozen soort bedrukking.

Standaardkleuren van verpakkingstape

De standaardkleuren van tape zijn wit, bruin en transparant. Deze kleuren vormen dus de ondergrond van elke bedrukking. Nadat je de ondergrond kleur hebt gekozen, zijn er verschillende mogelijkheden:


  • Normale bedrukking

Als je normale bedrukking kiest, worden het logo en/of de letters daarop gedrukt. Deze letters worden bedrukt in (verschillende) PMS kleuren. 

  • Diapositief bedrukt

Bij een diapositieve bedrukking worden het logo en de letters uitgespaard. 

  • Ingekleurde tape

Bij ingekleurde verpakkingstape wordt de tape twee keer bedrukt. Eerst krijgt de ondergrond een kleur en vervolgens worden het logo en/of de tekst in een andere kleur aangebracht.

Normale bedrukking
Witte tape bedrukken in 2 kleuren met logo.

Diapositief bedrukt
Zwart/wit bedrukte tape

Ingekleurde tape
Tape bedrukken met geel en zwart logo.

Onze ontwerpers helpen je graag verder

Het kiezen van de juiste bedrukkingskleuren is niet altijd even makkelijk. Je wilt uiteraard dat deze kleuren hetzelfde zijn of passen bij de huisstijl van jouw onderneming of bedrijf. Het is mogelijk om je eigen ontwerp en PMS-kleurcodes aan te leveren, maar onze ontwerpers staan ook altijd voor je klaar om te helpen met het creëren van het juiste tape ontwerp. Mail gerust je ideeën, logo’s en huisstijl naar ons en we gaan voor je aan de slag. Terug
Hoe kies je de juiste bedrukkingskleuren voor op tape?