Hoe maak je een goed tape ontwerp? 3 handige tips

08 december 2021

Tape bedrukken, waarom zou je dit eigenlijk doen? Bedrukte tape is meer dan alleen tape. Het is namelijk een heel goed promotiemiddel. Door een pakket af te sluiten met tape zorg je niet alleen voor een veilige verzending, maar ook voor herkenbaarheid. Niet alleen zal de pakketbezorger zien waar het pakketje vandaan komt, maar de klant ziet ook direct dat het van jou komt. Maar het begint allemaal bij een goed ontwerp. Hoe maak je die eigenlijk? En kun je dit ook uitbesteden aan een professional? 

Wees onderscheidend

Dit klinkt misschien een beetje cliché, maar het wordt steeds belangrijker: onderscheidend vermogen. Tegenwoordig zien we allerlei advertenties, posters en andere promotiemiddelen voorbij komen, maar wat zorgt er nu voor dat jouw bedrijf er echt uitspringt? De eerste indruk is belangrijk, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Je wilt dan ook dat de bedrukte tape er kwalitatief goed uitziet, dit laat namelijk zien dat het pakket met zorg is ingepakt. Maar ook moet de tape jouw bedrijfsnaam of logo bevatten om herkenbaarheid te creëren. 

Denk aan de kleuren van het tape ontwerp

Om ervoor te zorgen dat het tape ontwerp bij de rest van je bedrijf past, kun je deze vormgeven aan de hand van je huisstijl. Houd er echter rekening mee dat we maximaal drie kleuren kunnen bedrukken. De standaardkleuren van de verpakkingstape zijn wit, bruin en transparant. Maak allereerst een keuze tussen deze drie ondergronden en kies vervolgens maximaal drie bedrukkingskleuren. 


Bovendien moet je een keuze maken tussen drie mogelijkheden:


  • Normale bedrukking

De ondergrondkleur is de basiskleur van de tape. Het logo en/of de letters worden hierop gedrukt.

  • Diapositief bedrukt

Het logo en/of de letters worden op de tape uitgespaard. Alleen de ondergrondkleur wordt aangebracht.

  • Gekleurde tape

Bij gekleurde tape wordt de verpakkingstape twee keer bedrukt. Eerst wordt de ondergrond aangebracht en daarna de tekst/logo in een andere kleur.


Normale bedrukking

Witte tape bedrukken in 2 kleuren met logo.

Diapositief bedrukt

Zwart/wit bedrukte tape

Ingekleurde tape

Tape bedrukken met geel en zwart logo.

Onze ontwerpers helpen je graag

Wist je dat er een aantal richtlijnen zijn voor de aanlevering van een goed tape ontwerp? Deze richtlijnen geven aan hoe je het design moet aanleveren. Lees het document altijd even goed door voor je een ontwerp verstuurd.  


Heb je nog vragen? Of ben je zelf niet zo creatief? Onze ontwerpers staan voor je klaar om je te helpen met het maken van het perfecte tape ontwerp. Mail je ideeën, logo, huisstijl en andere wensen en de vakmannen en -vrouwen gaan voor je aan de slag. Terug
Hoe maak je een goed tape ontwerp? 3 handige tips