Kabeltape, de onmisbare tool op elk podium

29 april 2019

In onze vorige blogs hebben wij het vooral gehad over het gebruik van tape voor het inpakken van pakketten. TapePrint biedt naast tape met de standaardafmetingen van 50 millimeter, ook smallere varianten van bijvoorbeeld 19 en 25 millimeter. De tape met de breedte van 25 millimeter wordt ook wel gebruikt als kabeltape. Zo houd je op elk podium eenvoudig alle kabels bij elkaar en voorkom je dat iemand struikelt. Net zoals bij alle andere tape, is het ook mogelijk kabeltape te laten bedrukken zodat je herkenbaar bent voor je publiek.

Eenvoudig snoeren bundelen of markeren

Ben je licht- of geluidstechnicus? Of sta je vaak op een podium? Dan moet je werken met veel apparatuur. En veel apparatuur betekent een groot aantal kabels. Om te zorgen dat alles netjes en overzichtelijk blijft, is het verstandig om deze kabels te bundelen. Zo voorkom je ook een hoop ongelukken. In sommige gevallen wordt dit opgelost door de kabels bij elkaar te houden door middel van een tiewrap. Echter is het nadeel hiervan dat de kabel niet vast op de grond blijven liggen. Ook kunnen sommige kabels na verloop van tijd wat mankementen vertonen. Om het overzicht te houden is het verstandig deze snoeren zo snel mogelijk te markeren.


In dit geval is kabeltape de ideale oplossing. Je rolt een stuk om de kabels die gebundeld moeten worden, of je plakt een stuk tape op de kabels op de grond en klaar ben je. De tape is gemaakt van PVC. Ondanks de smallere afmeting is deze tape dus zeer sterk.


De voordelen van kabeltape

Naast het bovengenoemde heeft kabeltape nog een aantal andere voordelen. Dit product is voorzien van een lijmlaag op natuurlijke basis. Hierdoor beschadig je de kabel niet wanneer je de tape weer wilt verwijderen. Zo gaan je snoeren een stuk langer mee. Nu we het toch over de houdbaarheid hebben, deze PVC tape gaat ongeveer een jaar mee. Handig voor wanneer er een tournee van een aantal maanden gepland staat. Werk je met een kleurcode om sneller de juiste kabels te kunnen vinden? Dan is het ook mogelijk om kabeltape te voorzien van verschillende kleuren. Let er wel op dat deze tape niet bedoeld is om beschadigingen aan kabels te repareren. Vervang bij beschadigingen en blootliggende draden de kabel direct.


Slimme promotie

Natuurlijk is ook kabeltape geschikt voor promotie. Laat de tape voorzien van het logo van je bedrijf als je de geluidstechnicus bent, of laat het bedrukken met het logo van de band/het theatergezelschap/de vereniging die op het podium staat. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden wat betreft het bedrukken van kabeltape? Of wil je graag meer weten over dit handige product? Neem dan contact op met TapePrint.Terug
Kabeltape, de onmisbare tool op elk podium