Langere levertijden door grondstoffentekorten.

22 april 2022

Hierbij informeren wij je over de actuele levertijden en de beschikbaarheid van grondstoffen.


Levertijden
Ons team de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt aan de reductie van de lange levertijden. Wij zijn dan ook blij dat we u kunnen informeren dat deze inspanning een positief resultaat heeft gehad.  

Onderstaand treft u een opsomming aan van de actuele productietijden (vanaf datum orderbevestiging) per tape-kwaliteit voor zowel nieuwe als lopende orders:

PVC 53my wit: 
ca. 6-8 werkweken, ruim beschikbaar
Papier: ca. 8-10 werkweken, ruim beschikbaar
PP-Hotmelt: ca. 6-8 werkweken, ruim beschikbaar
PP-Acryl: ca. 6-10 werkweken, ruim beschikbaar

PVC Specials*: ca. 6-8 werkweken, ruim beschikbaar
PVC 63my: beperkt beschikbaar voor lopende orders, nieuwe orders in overleg
PVC 83my: in overleg, zeer beperkt beschikbaar

Bedrukte afzetlint: c.a. 8-10 werkweken

* dit betreft PVC-tape met een foliekleur in transparant, bruin, rood, geel, oranje en fluor-oranje. 

Uiteraard zijn bovenstaande levertijden een momentopname en kan dit wijzigen. 

Update September 2021

Hierbij informeren wij je over de actuele levertijden en de beschikbaarheid van grondstoffen.

Levertijden
Onderstaand tref je een opsomming aan van de actuele productietijden (vanaf datum orderbevestiging) per tape-kwaliteit voor zowel nieuwe als lopende orders:

PVC 53my wit: ca. 14-15 werkweken
Papier: ca. 12 werkweken
PP-Hotmelt: ca. 11 werkweken
PP-Acryl: ca. 11 werkweken

PVC Specials*: beperkt beschikbaar, in overleg
PVC 63my: beperkt beschikbaar voor lopende orders, nieuwe orders in overleg
PVC 83my: actueel niet beschikbaar, in afwachting van leverinformatie

Bedrukte afzetlint: c.a. 8-10 werkweken

* dit betreft PVC-tape met een foliekleur in transparant, bruin, rood, geel, oranje en fluor-oranje. 

Uiteraard zijn bovenstaande levertijden een momentopname en kan dit wijzigen.

Vooruitzichten
De afgelopen dagen hebben wij vanuit onze leveranciers voorzichtige positieve vooruitblikken ontvangen op de leversituatie van PVC-tape. Voor de maand september hebben wij reeds leveringen ontvangen en zijn leveringen toegezegd. De vooruitzichten voor continue leveringen voor de komende maanden zien er goed uit en we zijn voorzichtig optimistisch dat we de ergste tijden achter de rug hebben.

Natuurlijk is bovenstaande informatie onder voorbehoud, maar we zijn blij dat er concreet zicht lijkt te zijn op verbeteringen.

 

 Update Augustus 2021

Van staal tot papierpulp, van computerchips tot koffie en van rubber tot kunststof. Het kan niemand zijn ontgaan: wereldwijd is er zo’n groot tekort ontstaan aan grondstoffen dat de prijzen en levertijden exploderen.

Ook in de wereldmarkt van rubber en kunststof zijn er op dit moment leveringsproblemen en prijsdruk. En dit heeft ook zijn effect op de markt van verpakkingstape (PVC tape en PP tape). De druk ontstaat door een oplopend tekort aan grondstoffen én een explosieve stijging van de vraag naar verpakkingstape. Voor TapePrint is het daarom noodzakelijk de nodige maatregelen te treffen. Voor het eerst in ons bestaan gaan wij over tot een zomersluiting voor productie en logistiek. Bovendien zullen de levertijden langer worden. 

Zomerstop productie
In augustus zullen onze leveranciers van tape zo’n 3 tot 4 weken gesloten zijn voor onder meer regulier groot onderhoud aan het machinepark. Gezien het huidige tekort aan grondstoffen, is het niet waarschijnlijk dat wij voor die tijd voldoende voorraad kunnen opbouwen om in deze periode normaal te kunnen produceren. Daarom zijn wij helaas genoodzaakt om onze productie en logistiek, voor het eerst in ons bestaan, in de zomerperiode stil te leggen. Deze sluiting hebben wij gepland in week 32 en 33, maar het is mogelijk dat we het met een extra periode moeten uitbreiden mocht het tekort aan tape de komende weken toenemen. Zoals u zich kunt voorstellen is dat op dit moment niet helemaal te voorzien, maar wij zullen u natuurlijk informeren zodra er meer duidelijkheid is. Ons kantoor is tijdens de productiestop wel gewoon geopend.

Aangepaste levertijden
Het is onvermijdelijk dat de levertijden hierdoor langer worden. Onderstaand vindt u een overzicht van de actuele productietijden (vanaf datum orderbevestiging) per tape-kwaliteit voor zowel nieuwe als lopende orders. Dit is een momentopname en kan wijzigen:
  • PVC 53my (standaard): 9-12 werkweken + 2 weken productiesluiting
  • PVC 63my & 83my: zeer beperkte beschikbaarheid, levertijden in overleg
  • Papier tape: 5-6 weken + 2 weken productiesluiting
  • PP-Hotmelt: 8-9 werkweken + 2 weken productiesluiting
  • PP-Acryl: 8-9 werkweken + 2 weken productiesluiting

Wij begrijpen volledig dat onze leveringsbetrouwbaarheid voor u van groot belang is! We adviseren u dan ook serieus rekening te houden met deze situatie en indien mogelijk het volgende te doen:

  • Bestel ruim van tevoren
  • Verhoog uw voorraadbuffers
  • Houdt uw productie- en leveringsplanningen in de gaten

Uiteraard volgen wij de prijs- en leveringsbewegingen op de diverse (wereld)markten op de voet en reageren onmiddellijk zodra de situatie zich weer wat ontspant. De afgelopen dagen hebben wij vanuit onze leveranciers voorzichtige vooruitblikken ontvangen op de leversituatie van PVC-tape. Deze situatie lijkt zich na de zomervakantie langzamerhand wat te verbeteren: de verwachting is dat er in september/oktober meer grondstoffen beschikbaar zullen zijn. Natuurlijk is deze informatie onder voorbehoud, maar we zijn blij dat er zicht lijkt te zijn op verbetering.


Terug
Langere levertijden door grondstoffentekorten.