PVC en wat erachter zit!

13 augustus 2019
Plasticvervuiling over de hele wereld is momenteel een hot topic. Kunststof als het ultieme kwaad  en dan vooral PVC? Zeker niet, maar het is een onderwerp dat ons allemaal aangaat. Daarom is het belangrijk om dit te verduidelijken. Vooral als fabrikant en leverancier van hoogwaardige bedrukte PVC tape.
Omdat PVC milieuvriendelijker en duurzamer is dan velen denken en met succes wordt gebruikt in de bouwsector, de geneeskunde, de farmaceutische industrie en in vele andere branches. 

Niet voor niets bedraagt de jaarlijkse groei ongeveer 4%. Basis voor de productie van PVC zijn de natuurlijke producten aardolie/aardgas en steenzout. De grondstof PVC is geurloos, chemisch inactief en op zichzelf onschadelijk. Additieven zoals zware metalen en weekmakers worden slechts gedeeltelijk gebruikt voor verdere verwerking. Overigens is de PVC-film van ons  er vrij van.

Grondstoffen

Vanwege de grondstofcomponent zout verbruikt PVC veel minder niet-hernieuwbare fossiele grondstoffen dan andere kunststoffen. En minder energie per kilogram polymeer. Hoewel dioxines kunnen worden geproduceerd tijdens de verwijdering of thermische recycling van PVC, worden deze er uitgefilterd in de afvalverbrandingsinstallatie. Bovendien zijn al onze PVC tapes uitsluitend gecoat met natuurrubberlijmen, die voor meer dan 50% uit hernieuwbare grondstoffen bestaan. Tot zover de productie.

  

Laten we tot de onverslaanbare voordelen van de PVC tape overgaan. PVC-tapes zijn scheurbestendig, duurzaam, bedrukbaar en bieden al direct na aanbrengen een permanente kartonsluiting waardoor je met 1 strook bedrukt tape toe kan. Dit in tegenstelling tot tapes, die zijn bekleed met andere soorten lijm. 
PVC tape bespaart dus extra materiaal en werktijd. 


Terug
PVC en wat erachter zit!