PVC, PP of papier tape; welke soort heb ik nodig?

31 oktober 2019

Dit is een van de meest gestelde vragen bij onze klantenservice. Er zijn verschillende soorten tape, maar ze lijken allemaal hetzelfde. In dit blog leggen we daarom de verschillen uit en vertellen je ook welke tape je bij welke toepassing nodig hebt. Twijfel je alsnog na het lezen van dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten en geef aan waar voor je de tape wilt gebruiken. Zij vertellen je dan exact welke soort tape het meest geschikt is.

tapeprint

De eigenschappen

PVC


PVC (polyvinychloride folie) wordt het meest gebruikt voor tape en vooral voor bedrukte tape. Tekst en afbeeldingen kunnen haarscherp gedrukt worden op PVC tape. Bovendien kleeft het eenvoudig en maak je niet veel lawaai bij het afronden van deze tape. De meeste pakketten worden verpakt met pvc-tape omdat dit snel en efficiënt gaat. PVC tape kan bovendien ook gerecycled worden.

PP

PP (polypropyleen folie) is ook een kunststof materiaal. Bij PP hotmelt tape wordt er gebruik gemaakt van meerdere lijmlagen waardoor deze tape extra stevig is. De tape is gemakkelijk af te rollen en hecht eenvoudig aan verschillende ondergronden. Het nadeel is alleen dat je behoorlijk wat geluid produceert bij het afronden van deze tape. Met PP acryl tape heb je dat niet.

Papiertape

Het zal geen verrassing zijn, deze tape is gemaakt van papier en daarom milieuvriendelijker. Bovendien geeft het een mooie natuurlijke uitstraling als je pakketten verpakt met papiertape. Ook is het eenvoudig af te scheuren.

pakket

De verschillen

PP en PVC is allebei een kunststof materiaal, het verschil zit hem in de folie die gebruikt wordt. PVC is gemakkelijk te bedrukken, PP is echter weer wat duurzamer en milieuvriendelijker. Echter, ook PVC kan gerecycled worden. PVC heeft vaak een enkele lijmlaag, PP heeft verschillende lijm lagen, waardoor deze tape steviger is. De lijmlaag is gebaseerd op water en daarom milieuvriendelijk. PVC wordt meestal gebruikt voor het verpakken omdat het makkelijk af te scheuren is, met PP is dit stukje lastiger omdat de tape stuk sterker is.

De toepassingen

Welke soort je kiest, hangt af van het doel waarvoor je de tape wil gebruiken. Voor het sluiten van dozen wordt er doorgaans gebruikgemaakt van PVC tape. Het hecht goed op diverse ondergronden en is handig in gebruik. Ook voor het bedrukken is PVC uitermate geschikt. 

Tape laten bedrukken

Zoals we al kort uit hebben gelegd, is PVC het beste als je tape wil laten bedrukken. Onze specialisten kunnen PVC tape op een voordelige en efficiënte manier voor je bedrukken. Met de naam van je bedrijf of het logo erop bijvoorbeeld. Ook is het uiteraard handig om te beschikken over een tapedispenser als je dozen wil verpakken op een efficiënte manier. Wil je meer weten over de verschillende soorten tape of wil je voor je bedrijf tape laten bedrukken? Neem contact op met onze specialist.Terug
PVC, PP of papier tape; welke soort heb ik nodig?