Tape bedrukken: hoe werkt het precies?

01 maart 2021

Tape zorgt niet alleen voor een veilige verpakking, maar creëert ook naamsbekendheid en herkenbaarheid. Het is als het ware een visitekaartje van je bedrijf: gepersonaliseerd, mooi afgewerkt en met aandacht voor detail. Tape bedrukken vraagt om vakwerk, maar hoe ziet dit proces er nu eigenlijk uit? In ons eerste gesprek inventariseren we je wensen, maken we samen belangrijke keuzes en vervolgens gaan de vakmensen van TapePrint voor je aan de slag. 


Materiaalkeuze: PVC, PP of papiertape

Het is belangrijk dat verpakkingstape functioneel is, maar de uitstraling mag natuurlijk niet vergeten worden. Voordat we een materiaalkeuze maken, bespreken we samen de verschillende mogelijkheden voor tape bedrukken. Waar wil je de tape voor gebruiken? En welke eigenschappen zijn belangrijk in jouw situatie? Maak een keuze tussen PVC, PP Hotmelt, PP Acryl en papiertape. Om een duidelijk beeld van de vier verschillende materialen te schetsen, zetten we de belangrijkste kenmerken op een rij.


  • PVC

Bedrukte PVC tape biedt de meeste bedrukkingsmogelijkheden en is geschikt voor allerlei ondergronden. De tape rolt geluidsarm af en kan met de hand gescheurd worden. Dit maakt PVC dan ook favoriet bij veel van onze klanten. 

  • PP Hotmelt en PP Acryl

PP Hotmelt is gemakkelijk af te rollen en uitermate geschikt voor handdispensers of dozensluitmachines. Bedrukte PP Acryl tape is qua eigenschappen vergelijkbaar aan PP Hotmelt tape, maar maakt relatief minder geluid bij het afrollen.

  • Papiertape

Ben je op zoek naar een tape met ecologische uitstraling? Papiertape geeft je verpakking een natuurlijke look en biedt tegelijkertijd goede bescherming. 

Het belangrijkste onderdeel: ontwerp maken

Na het kiezen van het juiste materiaal gaan onze vormgevers aan de slag met het tapeontwerp. Bespreek van tevoren alle belangrijke eisen en wensen op het gebied van het uiterlijk met de vakmensen van TapePrint en vervolgens worden er meerdere ontwerpen gemaakt. Kies het ontwerp dat het beste bij jou en je bedrijf past. Voordat we daadwerkelijk gaan drukken, krijg je natuurlijk een drukproef opgestuurd. Deze kun je in je eigen tijd beoordelen en controleren. Daarna is het mogelijk om eventuele wijzigingen aan te brengen. Het is bovendien ook mogelijk om een eigen ontwerp aan te leveren. 

Het tape bedrukken proces

Is het ontwerp goedgekeurd? Dan kan het tape bedrukken proces echt beginnen. Tape wordt bedrukt met behulp van clichés. Voor elke kleur die wordt aangebracht op de verpakkingstape wordt een cliché geplaatst. Je kunt het enigszins vergelijken met een stempel. De clichés worden met uiterste precisie op een cilinder bevestigd en op een drukmachine geplaatst. Het is belangrijk dat de clichés zorgvuldig en nauwkeurig op de cilinder worden aangebracht. Een kleine afwijking kan namelijk al voor een verkeerd drukbeeld zorgen. Vervolgens vullen we de machine met de juiste kleuren inkt en de juiste soort tape.

De laatste stap: verpakken en verzenden

Na het tape bedrukken worden de rollen verpakkingstape in dozen verpakt en gereed gemaakt voor verzending. De prijs hangt natuurlijk af van de hoeveelheid bestelde exemplaren, maar ook de materiaalkeuze en de afmetingen spelen een rol. Wij zijn een kleinschalig bedrijf en kunnen dan ook binnen een korte tijd leveren op locatie. TapePrint heeft een drukkerij in Nederland waar we al onze tape snel bedrukken. Deze drukkerij beschikt over de modernste middelen en flexibel personeel dat er alles aan doet om het optimale eindproduct te leveren.


Wil je graag meer weten over het tape bedrukken proces? Of heb je andere vragen of opmerkingen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen, maar het is ook mogelijk om een mail naar sales@tapeprint.eu te sturen.

Terug
Tape bedrukken: hoe werkt het precies?