Hoe kunt u tape het beste bewaren?

29 september 2019

Als u bedrukte tape heeft aangeschaft dan wilt u natuurlijk dat dit goed bewaard blijft. Vaak wordt er een grote hoeveelheid tape in één keer aangeschaft, zodat men kan besparen op de prijs. Het is dan van groot belang om de tape goed op te slaan, in een ruimte met de juiste temperatuur. We vertellen u graag waar u rekening mee moet houden.

Wat is de juiste temperatuur om tape te bewaren?

De temperatuur is het belangrijkste bij het bewaren van tape. Bedrukte tape kunt u het beste bewaren in een donkere, niet vochtige, ruimte. Hierbij is een normale kamertemperatuur van rond de 20° het beste. Een temperatuur van 18-23 °C is ook geschikt. Als het een stuk kouder of warmer dan deze temperatuur is dan kan de tape sneller kapot gaan of scheuren. Bijvoorbeeld wanneer tape met een handafrolapparaat wordt aangebracht. Een goede tapedispenser is daarom ook van belang.


Dit bewaaradvies wordt ook standaard op een doos van Tapeprint geplakt:Pas op met zonlicht

Teveel zonlicht is ook niet goed voor bedrukt tape. Hierdoor kan de bedrukking namelijk vervagen. Zorg er daarom voor dat de tape niet wordt blootgesteld aan zonlicht en de daarbijbehorende UV-straling. Het is aanbevolen om tape te bewaren in een donkere ruimte of gewoon in een afgesloten doos.

Bewaarheid op een veilige plek

Dit spreekt misschien voor zich maar toch is het belangrijk om nog even te noemen. Zorg dat de tape op een plek bewaard wordt waar het niet kan vallen. Dit is de voornaamste oorzaak van beschadigingen, en die kunt u dus eenvoudig voorkomen.

Houdt rekening met de houdbaarheid

Ook als u alle stappen volgt om tape op de juiste manier te bewaren kent het product wel een bepaalde houdbaarheid. Dit hangt ook af van de kwaliteit die er gekozen wordt. Over het algemeen kunt u hier rekening mee houden, hier kunnen wij echter geen rechten aan ontlenen.


2,5-3 jaar mits goed bewaard

+/- 1 jaar mits goed bewaard

+/- 1 jaar mits goed bewaard


max. 9 maanden


 

 Terug
Hoe kunt u tape het beste bewaren?