Waarom de overstap maken naar milieuvriendelijke tape?

08 februari 2022

Verduurzamen is anno 2022 een onderwerp waar we niet meer omheen kunnen. Steeds meer Nederlanders rijden rond in elektrische auto’s, scheiden hun afval en gebruiken minder plastic. Maar hoe zit het eigenlijk met tape? Tape wordt gemaakt van plastic en eindigt in 9 van de 10 gevallen in de prullenbak. Er is echter een milieuvriendelijk alternatief: papiertape. Deze biedt dezelfde voordelen als normale tape, maar is wel een stuk beter voor het milieu. In deze blog lees je waarom jij (en je bedrijf) de overstap moet maken naar milieuvriendelijke tape. 

Alternatief voor PVC tape: milieuvriendelijke tape

Wil je graag je steentje bijdragen aan het milieu? Of je nu zelf regelmatig pakketten verstuurd of in een magazijn werkt: tape is onmisbaar. Milieuvriendelijke tape is een goed alternatief voor plastic tapes van PVC, PP Hotmelt of PP Acryl. Het is gemaakt van papier en heeft als basis een kleeflaag van natuurrubber. De milieuvriendelijke tape is volledig gemaakt van duurzame materialen en kan eenvoudig gerecycled worden. Daarnaast biedt het dezelfde sluiting en bescherming als ‘normale’ tape varianten.


Milieuvriendelijke tape

Waarom overstappen naar papiertape?

Papiertape heeft dezelfde eigenschappen als andere varianten, maar een van de belangrijkste redenen om over te stappen is de hoge kleefkracht. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over loslatende tape. Bovendien geeft papieren tape je pakket een natuurlijke uitstraling. Het is dus niet alleen beter voor het milieu, maar het ziet er ook nog eens mooi uit. Daarnaast kun je papiertape net zoals PVC en PP Hotmelt laten bedrukken met een logo of boodschap. 


Voordelen van milieuvriendelijke tape


  • Bedrukken is mogelijk

  • Afscheuren met de hand

  • Biedt goede bescherming

  • Veilige verzending

  • Hoge kleefkracht

  • Volledig recyclebaar

  • Makkelijk overheen te plakken (als de doos is geopend, kun je deze gewoon weer sluiten)

Verschillende soorten tape

Zoals je misschien wel weet zijn er diverse soorten tape. Ook de milieuvriendelijke tape komt in verschillende varianten. 


  • Standaard

De standaard variant is geschikt voor pakketten tot 20 kg en is gemaakt van crêpepapier. 

  • Extra stevig

Voor pakketten tot 30 kg gebruiken we de extra stevig papiertape. Deze is gemaakt van kraftpapier en bevat alleen een natuurlijke rubberlijm. 

  • Versterkt

De versterkte papiertape beschikt over een glasvezeldraad. Dit maakt de tape uitermate geschikt voor zware pakketten tot 75 kg. 


Papiertape van TapePrint is leverbaar in een bruine of witte kraft variant. Bestel onze bedrukte papiertape direct online of vraag een offerte aan. Terug
Waarom de overstap maken naar milieuvriendelijke tape?