Wat is het verschil tussen PP Hotmelt en PP Acryl tape

29 maart 2021

Zoals je misschien wel weet, bieden we verschillende soorten tape aan in onze webshop. Deze beschikken allemaal over andere eigenschappen en zijn voor diverse doeleinden geschikt. Twijfel je tussen het bedrukken van PP Hotmelt tape en PP Acryl tape? De kenmerken van deze twee verpakkingstapes zijn nagenoeg hetzelfde, maar er zijn toch een paar duidelijke verschillen. In dit artikel leggen we je uit wat het verschil is tussen Hotmelt en Acryl, zodat je de juiste keuze kunt maken. 

Eigenschappen PP Acryl tape

Tape is opgebouwd uit twee delen: een drager en een lijmlaag. Deze drager kan bestaan uit allerlei soorten materialen, zoals PVC, papier en polypropyleen (PP). PP wordt gemaakt van plastic en is tot de dag van vandaag een van de populairste tapesoorten. Als je PP tape wilt gebruiken, kun je kiezen uit een Acryl en Hotmelt variant. De PP Acryl tape is zeer geschikt voor veelvuldig gebruik en heeft een lage aanvangskleefkracht. Dit betekent dat hoe langer de tape zit, hoe beter deze zal hechten. PP Acryl tape is daarnaast uitermate geschikt voor lichte verpakkingshandelingen en maakt ook nog eens weinig geluid bij het afrollen. Deze tape soort wordt dan ook regelmatig vergeleken met de PP Silent/Low Noise tape. 

Bedrukte PP Hotmelt tape

PP Hotmelt tape heeft nagenoeg dezelfde kenmerken als Acryl, maar toch is er een groot verschil. PP Hotmelt maakt namelijk relatief meer geluid bij het afrollen. Als het erg belangrijk is dat de tape met weinig tot geen geluid afrolt, adviseren we je om voor PP Acryl te kiezen. Echter, PP Hotmelt biedt ook een aantal grote voordelen. Deze tape kan namelijk zowel voor het sluiten van lichte- als zware kartonnen dozen worden gebruikt en is geschikt om te bevestigen in dozensluitmachines of handdispensers. Bovendien rolt de tape makkelijk af en heeft deze een hoge aanvangskleefkracht. Welke soort moet ik kiezen?

Nu vraag je je misschien af: welke soort moet ik kiezen? Aangezien de twee soorten grotendeels dezelfde kenmerken hebben, kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Beide PP tapes zijn verkrijgbaar in de basiskleuren wit, bruin en transparant en kunnen voorzien worden van een tot drie PMS kleuren bij oplages tot 719 rollen. Daarboven kun je tot 6 PMS kleuren bedrukking kiezen. Naast de standaard afmetingen is het mogelijk om bij beide tapes andere breedte en lengte maten door te geven. 


We adviseren om zowel PP Hotmelt als Acryl niet diapositief te bedrukken. Dit kan namelijk voor een vervelende streep op de bedrukking zorgen. Houd er dan ook rekening mee dat PP tape minder bedrukkingsmogelijkheden heeft dan PVC. 

Laat ons je tape bedrukken!

Of je nu voor PP Hotmelt, PP Acryl of toch een andere soort bedrukte tape kiest, wij vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden. Het is niet mogelijk om PP Acryl of Hotmelt tape online te bestellen. Dit heeft te maken met persoonlijke wensen en het (aangeleverde) ontwerp. Wel is het mogelijk om een gratis offerte aan te vragen. Daarnaast kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de klantenservice bij vragen of opmerkingen. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 16:30, maar het is ook mogelijk om een mail te sturen naar sales@tapeprint.eu. We proberen zo snel mogelijk te reageren en geven altijd advies op maat!Terug
Wat is het verschil tussen PP Hotmelt en PP Acryl tape