Wat zijn de voordelen van verpakken met papier?

04 augustus 2022

Als je regelmatig pakketten verpakt, weet je dat hier veel verpakkingsmateriaal bij komt kijken. En dan hebben we het vooral over plastic. Verpakkingen gaan in de meeste gevallen regelrecht de afvalbak in, mits het niet retour wordt gestuurd. Kun je dit proces ook iets milieuvriendelijker maken? Ja, door papier te gebruiken! Hieronder vind je de voordelen van verpakken met papier. 


In ons assortiment vind je papiertape. Dit is een goed alternatief voor normale PVC tape, wat gemaakt wordt van plastic. Papiertape biedt een goede bescherming en kan uiteraard bedrukt worden met jouw logo, bedrijfsgegevens of ander gewenst design. 

1. Milieuvriendelijk en recyclebaar

Door pakketten te verpakken met papier in plaats van plastic ben je een stukje duurzamer bezig. Papier is namelijk een duurzaam alternatief voor plastic omdat het gemaakt wordt van recyclebaar materiaal. Papieren verpakkingen worden van hout of houtsnippers gemaakt, dit is een hernieuwbare stof en dus is de milieu-impact minder groot. Na gebruik wordt een papieren verpakking gescheiden van de rest van het afval, waardoor het gerecycled wordt en een tweede leven krijgt. 

2. Natuurlijke uitstraling

Door een pakket te verpakken met papier creëer je een natuurlijke uitstraling. Een papieren zak of doos ziet er direct natuurlijk, netjes en simpel uit. Combineer de papieren verpakking het liefst met papiertape voor een volledige ecologische uitstraling. En dit is ook nog eens handig voor de klant: zo kan hij/zij alles in een keer weggooien bij het oud papier. 


Bestel ons bedrukte papiertape direct online of vraag een offerte aan. 3. Veiligheid

Het allerbelangrijkste is dat je pakket veilig en wel bij de klant aankomt. Papier is niet alleen duurzaam en heeft een natuurlijke uitstraling, het biedt ook voldoende veiligheid. Bijvoorbeeld kraftpapier en golfkarton zijn ideaal als bescherming of als opvulling. Bovendien is papier antistatisch (er is dus geen risico op elektrostatische ontladingen als je elektronica verzend) en vrij van chloor en zuren. 

4. Sterk

Papier en karton zijn de sterkste materialen die je kunt gebruiken voor het verpakken van diverse producten. Plastic of andere materialen kunnen namelijk gaan scheuren door scherpe objecten. Gebruik papier daarom als verzenddoos/zak, maar ook om leegtes op te vullen of om breekbare objecten mee te beschermen.


Terug
Wat zijn de voordelen van verpakken met papier?