Welke soorten verpakkingstapes zijn er?

30 januari 2021

In onze webshop vind je diverse soorten verpakkingstape met ieder zijn voor- en nadelen. Van waarschuwingstape tot tape met een ecologische uitstraling; bedrukt of onbedrukt. De soorten tape komen in diverse kwaliteiten en afmetingen, dit maakt het soms lastig om in te schatten welke tape het beste bij de klus past. Om je op weg te helpen, zetten we de eigenschappen van een aantal bekende verpakkingstapes op een rij. 

De beste kwaliteit: PVC

PVC verpakkingstape staat bekend als kwalitatief de beste tape met de mooiste en meeste bedrukkingsmogelijkheden. Deze soort wordt dan ook het vaakst gekozen door onze klanten. PVC hecht zeer snel en maakt weinig geluid bij het afrollen. Dit lijkt op het eerste gezicht niet zo belangrijk, maar als je de hele dag pakketjes moet verpakken, zul je een tape die weinig geluid maakt snel gaan waarderen. PVC is geschikt voor allerlei ondergronden en kan met de hand worden afgescheurd. Dit maakt de tape tevens erg populair bij verhuizers, maar het is ook zeker een goede optie voor het verzenden van pakketten. 


pvc tape

PP Acryl tape: multi inzetbare tape

PP Acryl tape kan op verschillende manieren worden ingezet en is zeer geschikt voor veelvuldig gebruik. De lijmlaag is gemaakt op waterbasis en maakt deze verpakkingstape milieuvriendelijk en ecologisch. Houd er rekening mee dat deze bedrukte tape in tegenstelling tot andere soorten een lage aanvangskleefkracht heeft. Het kan tot wel 24 uur duren voordat de maximale kleefkracht is bereikt en hoe langer de tape zit, hoe beter deze zal hechten. Daarnaast maakt PP Acryl weinig tot geen geluid bij het afrollen en kan het vergeleken worden met Silent/Lownoise tape. 

Stevige PP Hotmelt tape

De kenmerken van bedrukte PP Hotmelt tape zijn nagenoeg hetzelfde als die van PP Acryl, maar Hotmelt hecht sneller aan de verpakking dan Acryl tape. Na ongeveer 15 minuten bereikt Hotmelt zijn maximale kleefkracht. Bovendien kan het zowel voor het sluiten van lichte als zware verpakkingen worden gebruikt. De verpakkingstape rolt gelijkmatig en gemakkelijk af en is daarom uitermate geschikt voor industrieel gebruik. Het enige nadeel is dat deze soort relatief veel geluid maakt bij het afrollen.

Ecologische uitstraling: papiertape

Ben jij een groen bedrijf? Naast het duurzaam ondernemen is het belangrijk dat je deze milieuvriendelijke werkwijze communiceert naar je klanten. Tape Print biedt de mogelijkheid om te kiezen voor papiertape. Deze verpakkingstape geeft je pakketjes een unieke en natuurlijke uitstraling. De kleeflaag is gemaakt van natuurrubber en hecht hierdoor goed aan karton of een ander materiaal. Een ander prettig voordeel van papier is dat je het gemakkelijk met de hand kan afscheuren. De papiertape is leverbaar in een bruine of witte kraft variant en kan bedrukt worden met een logo of boodschap naar keuze. 


papiertape duurzaam


We hopen dat het duidelijk is geworden welke soort verpakkingstape geschikt is voor jouw bedrijf of klus. De meeste soorten tapes kunnen bedrukt worden naar wens. Bij vragen kun je gerust contact opnemen met onze klantenservice.Terug
Welke soorten verpakkingstapes zijn er?