Duurzaam tape bedrukken: de voordelen van ecologische tape

31 oktober 2022

Wil je je bedrijf verduurzamen? Door een aantal kleine aanpassingen te doen, maak je je onderneming al een stuk groener. Vervang je standaard verpakkingstape bijvoorbeeld door een ecologische variant. Papiertape biedt dezelfde voordelen als een normale plastic tape, maar het is een stuk beter voor het milieu. Papier is namelijk eenvoudig te recyclen; samen met de kartonnen doos. Dus wil je duurzaam tape bedrukken? Hieronder vertellen we je waarom je voor ecologische tape moet kiezen. 

Papiertape is volledig recyclebaar

Papiertape biedt dezelfde kenmerken als plastic tapes. Sommige mensen denken dat ecologische tape minder goed plakt dan andere verpakkingstapes, maar niks is minder waar. Papiertape zorgt voor een goede bescherming van je pakketten door de hoge kleefkracht en kwalitatief goede afdichting. De tape is volledig recyclebaar en heeft als basis een kleeflaag van natuur rubber. 


Bovendien hoeven jij en je klanten de tape niet van de doos te verwijderen; de tape recycle je samen met de doos. Hierdoor verlies je geen tijd aan het scheiden van de tape en het karton.


Kenmerken papiertape:


  • Hoge kleefkracht

  • 100% recyclebaar

  • Met de hand afscheurbaar

  • Goed bestand tegen hitte en vocht

  • Eenvoudig aanbrengen met tape dispenser

  • Het is bedrukbaar


Bedrukkingsmogelijkheden ecologische tape

Wij kunnen ook duurzaam tape bedrukken. Net zoals PVC of PP Hotmelt tape bedrukken we papiertape met jouw logo, boodschap of bedrijfsgegevens. Hierdoor worden jouw pakketten makkelijk herkenbaar door klanten, zij zien namelijk direct van welk bedrijf het pakket komt. 

Duurzame tape bedrukken?

Wil je graag een steentje bijdragen aan het milieu? Zet de eerste stap en verruil jouw standaard tape door papiertape. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook biedt het praktische voordelen. De ecologische tape van TapePrint is verkrijgbaar in een bruine of witte kraft variant. Bestel ons bedrukte papiertape direct online of vraag gerust een gratis offerte aan. 


Wil je je pakketten volledig duurzaam verpakken? Groener verzenden in 4 eenvoudige stappen ->


Terug
Duurzaam tape bedrukken: de voordelen van ecologische tape