Hoe tape laten bedrukken? 3 verschillende soorten bedrukkingen

06 september 2022

Er zijn verschillende manieren waarop je tape kunt laten bedrukken: positief, diapositief of ingekleurd. Voordat je tape bestelt, maak je een keuze tussen deze drie verschillende bedrukkingen. Maar welke kun je nu het beste kiezen? In dit artikel leggen we je uit wat positief, diapositief en ingekleurd bedrukken precies is. 

1. Positieve bedrukkingen

Wanneer je voor positieve bedrukking kiest, is de ondergrondkleur de basiskleur van de tape. Het grootste gedeelte van de verpakkingstape blijft onbedrukt en de onderkleur is het meest zichtbaar. De gewenste opdruk, zoals een logo of boodschap, wordt op de basiskleur gedrukt. Deze soort bedrukking is het makkelijkst om te realiseren. 

Positief bedrukte tape 

Witte tape bedrukken in 2 kleuren met logo.

2. Diapositief bedrukken

Diapositief bedrukken is iets anders dan positief bedrukken. De letters of het logo worden uitgespaard waardoor de basiskleur van de tape zichtbaar wordt. Dus kies je bijvoorbeeld voor een witte basiskleur en een zwarte achtergrond? Dan is de opdruk wit en de achtergrond zwart. Houd er echter rekening mee dat er een grote kans is dat de clichénaad zichtbaar is. Dit is een witte naad in het midden van de tape.


Wil je meer weten over de clichénaad is? Lees dan deze blog.

Diapositief bedrukte tape 

Zwart/wit bedrukte tape

3. Ingekleurde bedrukkingen

Kies je voor een ingekleurde bedrukking? Dan wordt de tape maar liefst twee keer bedrukt. Eerst brengen we een kleur naar wens aan op de ondergrond en vervolgens bedrukken we de tekst of het logo in een andere kleur. 

Ingekleurde bedrukte tape

Tape bedrukken met geel en zwart logo.

Lees hier meer over hoe we onze tape maken.

Laat ons je tape bedrukken!

Of je nu voor positief, diapositief of ingekleurde bedrukking kiest, wij vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden. Want naast soorten bedrukkingen moet je nog meer keuzes maken. Welke soort tape kies je bijvoorbeeld? En hoe komt het ontwerp eruit te zien? De vakmensen van TapePrint helpen je graag verder. We geven altijd advies op maat en maken indien gewenst ook een passend ontwerp voor je.


Vraag een gratis offerte aan of neem contact op met onze klantenservice. We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 16:30, maar je kunt ook gerust een mailtje sturen naar sales@tapeprint.eu. We proberen altijd zo snel mogelijk te reageren.


Terug
Hoe tape laten bedrukken? 3 verschillende soorten bedrukkingen