Meer informatie informatie over Flexodruk en bedrukkingen met een raster

26 februari 2020

Voor het bedrukken van tape wordt er gebruik gemaakt van een cliché, Dit is een plaat gemaakt van polymeer waarvan bepaalde delen verwijderd zijn uitgespaard. Dit zorgt voor hoger- en lagergelegen delen, vergelijk het met de manier waarop een stempel werkt.

Voor het bedrukken wordt het cliché vervolgens op een cilinder aangesloten. En de cilinder wordt weer op een drukmachine geplaatst, daarna kan de juiste bedrukking ingesteld worden. Vooral dit laatste gedeelte is erg belangrijk, omdat het op de millimeter nauwkeurig ingesteld moeten worden, om de kwaliteit van de bedrukking te waarborgen.

Tapeprint maakt gebruik van Flexodruk

De tape die wij aanbieden, wordt bedrukt middels de Flexodruktechniek. Dit is de oudste druktechniek en de naam al doet vermoeden gaat het hier om een flexibele druktechniek. Andere materialen zoals dozen en verpakkingen worden ook vaak bedrukt door middel van Flexodruk. 
Flexodruk is een rotatieve hoogdruktechniek, en er worden hierbij flexibele drukvormen toegepast. Doorgaans wordt er gebruik gemaakt van fotopolymeer (rubberen) platen en vloeibare inkt die snel opdroogt. We spreken hierbij van hoge druk, dit betekent dat de bedrukking die aangebracht moet worden, hoger gelegen ligt op de drukvorm.

Kan ik zelf de kleuren uitkiezen?

Dit is een van de meest gestelde vragen die wij binnenkrijgen, maar ook: Welke kleuren zijn er mogelijk? En kan ik deze zelf uitkiezen? Bij het bedrukken van tape kan je 1-3 verschillende kleuren uitkiezen die aangebracht worden. Geef exact door welke kleur jij wenst, kies hierbij uit een van de PMS kleurcodes.
Het voordeel van het gebruik van PMS kleurcodes is de eenvoud, deze kleuren zijn gestandaardiseerd over de hele wereld. Wanneer je de juiste kleurcodes doorgeeft, kunnen er dus geen fouten ontstaan tijdens het bedrukken. Elke kleur heeft een unieke code waardoor wij exact weten wat er toegepast moet worden. De gewenste kleurcodes zijn een van de onderdelen die je gelijk kunt doorgeven als je interesse hebt om tape te laten bedrukken.

Indien nodig maken we een rasterbedrukking

Wanneer de normale bedrukkingstechniek niet een optimaal resultaat oplevert, is het mogelijk om gebruik te maken van een raster voor het bedrukken. Dit is echter niet een gemiddeld offset raster, wij maken gebruik van rasters in 60lpi.


Wil je meer weten over de verschillende bedrukkingstechnieken die mogelijk zijn bij Tapeprint? Neem gerust contact op en vraag onze specialisten om meer informatie.Terug
Meer informatie informatie over Flexodruk en bedrukkingen met een raster