Slim besparen op verpakkingstape: 5 handige tips

17 juli 2023

Tape is onmisbaar voor bedrijven en personen die regelmatig pakketten verzenden. Het zorgt voor een veilig transport en herkenbaarheid. Gebruik je maandelijks veel rollen tape? Het plakken van tape is voor veel mensen een routineklus geworden, maar wist je dat er slimme manieren zijn om te besparen op verpakkingstape? Zo kun je niet alleen geld besparen, maar ook verspilling verminderen en het verpakkingsproces optimaliseren. 


Gebruik onderstaande 5 tips en ontdek hoe je slim kunt besparen op verpakkingstape.

Kies de juiste tape

Tape komt in allerlei verschillende soorten en maten. Maar niet iedere tape soort is geschikt voor dezelfde specifieke behoeften. Door de juiste soort tape te selecteren voor jouw pakketten, kun je slim besparen op kosten. Verzend je bijvoorbeeld alleen maar lichte pakketten? Dan is het mogelijk om een dunne tape te gebruiken. Wanneer je enkel zware pakketten verstuurt, is het belangrijk om voor een dikkere verpakkingstape te kiezen die het gewicht kan dragen. 

Besparen op verpakkingstape met tape dispensers

Je kunt pakketten op verschillende manieren sluiten met tape. Wanneer je af en toe een pakket verzendt, is het mogelijk om tape met de hand aan te brengen. Maar als de hoeveelheid pakketten toeneemt, adviseren we om een tape dispenser te gebruiken.


Een tape dispenser maakt het mogelijk om dozen eenvoudig en snel te sluiten. Je bent dus niet alleen minder tijd kwijt aan het aanbrengen van tape, maar ook verspil je minder van het materiaal. De dispenser zorgt namelijk voor een gecontroleerde afgifte van tape en hierdoor gebruik je nooit meer dan je nodig hebt.Verpakkingstape op de juiste manier aanbrengen

Wanneer je pakketten sluit met tape is het belangrijk om hier de juiste techniek voor te gebruiken. Zo weet je zeker dat je niet te veel, maar ook niet te weinig tape aanbrengt voor een veilige verzending. In het algemeen geldt: hoe zwaarder het pakket, hoe meer tape je gebruikt.


Lees hier meer over de verschillende technieken voor het aanbrengen van tape ->

Koop tape groot in

Verzend jij veel pakketten? Dit betekent in veel gevallen dat je ook veel tape gebruikt. Om geld te besparen, kun je overwegen om tape groot in te kopen. Dit betekent dat je in één keer veel rollen verpakkingstape aanschaft. In de meeste gevallen is het goedkoper om multipacks te kopen in plaats van individuele rollen. Bij TapePrint is het mogelijk om verpakkingstape van PVC, PP Hotmelt of andere soorten groot in te kopen tegen een scherpe prijs. 

Tape onder de juiste omstandigheden bewaren 

Heb je tape groot ingekocht? Dan is het van belang dat je de rollen op de juiste manier bewaart. De omstandigheden in de ruimte kunnen namelijk invloed hebben op de kwaliteit en de levensduur van de verpakkingstape. Bewaar tape in een donkere, niet vochtige ruimte met een temperatuur van 18-23 °C. Let ook goed op zonlicht. Wanneer tape in aanraking komt met zonlicht kan de bedrukking vervagen.


Houd ook altijd rekening met de houdbaarheidsdatum van de tape. Tape kan ongeveer 2.5 tot 3 jaar worden bewaard, maar dit kan variëren per soort tape. 


Lees hier meer over de houdbaarheid van PVC, PP Acryl, PP Hotmelt en papiertape ->


Terug
Slim besparen op verpakkingstape: 5 handige tips