Tape aanbrengen op verpakkingen: advies en tips

10 februari 2023

Tape zorgt ervoor dat jouw pakketten optimaal beschermd zijn en voorkomt dat deze niet zomaar opengaan. Wist je dat er enkele richtlijnen zijn die jij moet volgen bij het aanbrengen van tape op verpakkingen? Tape plakt automatisch, maar als je het niet op de juiste manier aanbrengt, kan het snel weer loslaten. Ook is de manier waarop je verpakkingstape bewaart van belang voor de kleefkracht. In dit artikel geeft TapePrint jou een aantal tips voor het aanbrengen van tape op verpakkingen en pakketten. 

Hoe tape aanbrengen op pakketten?

Wanneer je tape aanbrengt op een doos of pakket is het belangrijk om het goed aan te drukken. Tape plakt namelijk pas als het goed wordt aangedrukt. Wanneer je dit niet doet, komt de tape makkelijk los en kan jouw doos opengaan. Hoe beter je de tape aandrukt, hoe beter het blijft zitten. Zorg er dus altijd voor dat je de verpakkingstape kort aandrukt nadat je het op de verpakking hebt aangebracht met een tapedispenser. Zo weet je zeker dat het goed blijft zitten tijdens het transport.

De spanning op de doos verkleinen

Wanneer er veel spanning op een doos staat, wordt de klep als het ware omhoog gedrukt. En dan ontstaat er dus ook spanning op de tape die jij hebt aangebracht. Om ervoor te zorgen dat de tape goed blijft zitten, kun je deze klepspanning verkleinen. Maar hoe doe je dit? Het is eigenlijk heel simpel: gebruik niet te veel opvulmaterialen, zoals papier of luchtzakjes.


Opvulmaterialen zorgen ervoor dat de producten in de doos op hun plek blijven en niet beschadigen. Maar te veel van deze materialen vergroten de spanning op de doos. Zorg er daarom voor dat de doos niet al te vol zit. 


Het materiaal van de verpakking

Ook het materiaal van de verpakking waar je de tape op plakt is belangrijk. Op sommige materialen blijft tape namelijk minder goed plakken. Gebruik je bijvoorbeeld dozen van gerecycled karton? Dan kan het zo zijn dat je een soort tape met een hogere kleefkracht nodig hebt. Dit komt omdat gerecycled karton soms ruw kan zijn. 

Tape bewaren op de juiste temperatuur

Hoe goed tape blijft plakken is afhankelijk van hoe je het aanbrengt, maar ook van de juiste opslag. Om de tape zo lang mogelijk goed te houden, is het belangrijk om deze op een droge plek te bewaren. Bewaar de verpakkingstape niet in een vochtige ruimte en pas ook op met direct zonlicht. Te veel vocht, warmte en licht kan de tape namelijk beschadigen. Zo kan een warme temperatuur de lijmlaag van de tape verzwakken en te veel vocht zorgt ervoor dat de tape veel sneller scheurt.


Wanneer je tape bestelt, is het handig om de originele doos waarin het bezorgd wordt te bewaren. Hier kun je de rollen het beste in plaatsen wanneer je ze niet gebruikt, zodat ze niet worden blootgesteld aan te veel vocht, warmte en licht.


Lees hier meer over tape bewaren.


Terug
Tape aanbrengen op verpakkingen: advies en tips