Tape bedrukken: hier moet je op letten

01 oktober 2020

Bedrukte tape is een krachtig communicatiemiddel en zorgt voor herkenbaarheid tijdens opslag, transport en bezorging. Er zijn echter een aantal dingen waar je op moet letten als je tape wilt laten bedrukken met een logo of bepaalde boodschap. Het is van belang dat je de juiste soort tape kiest met de eigenschappen die bij jouw werkzaamheden passen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om verschillende kleuren te laten bedrukken en moet je goed nadenken over de bedrukte tekst. 

Kies de juiste soort tape

Zoals je misschien wel weet zijn er diverse soorten tape met verschillende eigenschappen. Op het eerste gezicht lijken ze allemaal hetzelfde, maar dat zijn ze niet. TapePrint biedt PVC, PP en papier tape aan. Hieronder vertellen we in het kort de kenmerken van de verschillende soorten. 


Polyvinylchloride (PVC) wordt het vaakst gebruikt voor bedrukte tape, omdat het kwalitatief het beste materiaal met de meeste bedrukkingsmogelijkheden is. PVC is geschikt voor allerlei ondergronden en maakt ook nog eens weinig tot geen lawaai bij het afrollen. 

PP staat voor polypropyleenfolie en is een kunststof materiaal. Er zijn twee verschillende soorten PP tape, namelijk Acryl en Hotmelt. PP Hotmelt is extra stevig en hecht gemakkelijk aan verschillende ondergronden, maar produceert behoorlijk wat geluid bij het afrollen. PP Acryl heeft dezelfde eigenschappen, maar maakt weinig geluid. 

Wil je de verpakkingen een natuurlijke uitstraling geven? Dan is papiertape de juiste keuze. Deze tape is gemaakt van papier en is daarom de meest milieuvriendelijke optie. Bovendien is het zeer geschikt voor veelvuldig gebruik. 

Wil je graag meer informatie over de verschillende soorten tape? Of weet je niet zo goed welke soort je het beste kunt gebruiken? In het artikel PVC, PP of papiertape; welke soort heb ik nodig vertellen we je meer over de eigenschappen van de diverse soorten. 

bedrukte tape 

Verschillende kleuren

Als je de juiste soort tape hebt gekozen, kun je gaan kijken naar de kleuren. Je kunt tape met één tot drie verschillende kleuren laten bedrukken. Houd er echter wel rekening mee dat het aantal kleuren en de kwaliteit afhangt van het soort tape dat je hebt gekozen. TapePrint werkt met PMS, dit zijn gestandaardiseerde kleuren waarbij de inkt van tevoren wordt gemengd tot de juiste kleur. Er zijn talloze mogelijkheden en elke kleur heeft een unieke code. Weet je al welke PMS kleurencode je wilt gebruiken? Laat dit dan weten aan het team van TapePrint en dan gaan zij direct voor je aan de slag. Weet je nog niet welke welke kleuren je wilt laten bedrukken? Geen zorgen, we staan altijd voor je klaar om je te informeren en passend advies te geven. 

Boodschap of logo laten bedrukken

Als je tape gaat bedrukken, wil je een herkenbaar visitekaartje voor je bedrijf creëren. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het logo van jouw organisatie op de tape te laten bedrukken, maar je kunt ook kiezen voor een bepaalde code of instructie. Bedenk van tevoren wat je graag wilt communiceren naar de ontvanger of transporteur. Bedrukte verpakkingstape met een bedrijfsnaam, logo of bepaalde boodschap is een krachtig communicatiemiddel en zorgt bovendien voor uitstraling. Daarnaast biedt het nog een belangrijk voordeel. De ontvanger kan namelijk direct zien of het pakket tijdens transport open is geweest. De tape is namelijk uniek en kan niet worden vervalst.Terug
Tape bedrukken: hier moet je op letten