Waarom afzetlint bedrukken?

31 augustus 2020

Bedrukt afzetlint, ook wel barrier tape of afspanlint genoemd, is onmisbaar bij ieder evenement. Het waarborgt namelijk de veiligheid van deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers. Wist je dat je afzetlint voor verschillende doeleinden kunt gebruiken? Er zijn diverse mogelijkheden en het kan van pas komen in allerlei situaties. Wij vertellen je alles over het bedrukken van afzetlint.

Verschillende toepassingen

Je bent druk bezig met de voorbereiding van je evenement. Hierdoor kan het voorkomen dat je iets over het hoofd ziet. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je zo 1,2,3 niet aan denkt. Het bedrukken van afzetlint wordt dan ook vaak vergeten en dit vinden wij zonde. Barrier tape kan op verschillende plaatsen worden gebruikt. Bij festivals en evenementen wordt afzetlint gebruikt om eenvoudig en snel het terrein af te zetten. Het lint kan overigens ook gebruikt worden op de bouwplaats. De barrier tape wordt in dit geval gebruikt om de locatie af te schermen, maar het dient ook als waarschuwing.

afzetlint

Voordelen afzetlint bedrukken

In onze vorige blog hebben we de vijf voordelen van tape bedrukken op een rij gezet, maar ook het bedrukken van afzetlint biedt verschillende voordelen. Zo zorgt barrier tape niet alleen voor veiligheid, maar dient het ook als communicatiemiddel.


  • Waarborgen van de veiligheid

Afzetlint kan worden gebruikt voor BHV, noodgevallen en bouwwerkzaamheden. De veiligheid wordt gewaarborgd en dit is belangrijk voor jou als bedrijf, maar ook voor alle bezoekers, toeschouwers en vrijwilligers. 

  • Visitekaartje voor je bedrijf

Het bedrukken van afzetlint is als het ware onderdeel van de uitstraling van jouw organisatie. Door het lint te bedrukken met je logo of bedrijfsnaam creëer je herkenbaarheid bij bezoekers en toeschouwers tijdens het evenement.

  • Doeltreffende communicatie

Bedrukt afzetlint werkt ook als communicatiemiddel. Lever bijvoorbeeld een ontwerp aan met een bepaalde tekst die belangrijke informatie verstrekt aan de lezer. 

Je eigen ontwerp aanleveren

Net als bij het bedrukken van tape kun je een eigen ontwerp aanleveren voor afzetlint. Er wordt vaak gekozen voor een logo met de naam van de organisatie of het evenement. Op deze manier wordt het voor iedereen duidelijk waarom er bijvoorbeeld een straat of parcours is afgezet. Daarnaast kun je voor een bepaalde tekst als opdruk kiezen. Zo weet de lezer dat hij of zij bijvoorbeeld moet oppassen of kan hij of zij worden gewaarschuwd voor een bepaald feit. Barrier tape kan bovendien perfect worden gebruikt bij noodgevallen om een bepaalde plek af te zetten.


afzetlint

Hoe bestel ik bedrukt afzetlint?

Het bestellen van bedrukt afzetlint is erg eenvoudig. Op Bedruktafzetlint.nl kun je je persoonlijke wensen doorgeven via een bestelformulier. Laat het team van professionals weten hoe dik en breed de barrier tape moet zijn en hoeveel rollen je nodig hebt. Vervolgens kun je je eigen ontwerp aanleveren en doorgeven in welke kleuren je het afzetlint wilt laten bedrukken. Na het doorgeven van je wensen wordt er direct een offerte op maat gemaakt. Er zijn diverse mogelijkheden en het team van Bedrukt Afzetlint staat altijd voor je klaar om persoonlijk advies te geven. De levertijd van de rollen bedraagt ongeveer 4 weken. Daarna kan jouw evenement echt van start gaan. Een afzetlint bedrukken was nog nooit zo eenvoudig! Terug
Waarom afzetlint bedrukken?